Beleggen in Bacardi aandelen

Er zijn diverse drankgiganten die een beursgang hebben gemaakt. Dit betekent dat je aandelen kunt kopen van deze bedrijven, om hier hopelijk veel geld mee te verdienen. Wil je in Bacardi investeren? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je meer over Bacardi aandelen kopen. Ook krijg je wat algemene informatie over deze drankgigant.

Algemene informatie over het bedrijf

Bacardi is een van oorsprong Cubaans merk, dat al vele jaren sterke drank produceert en verkoopt. De meeste mensen kennen het merk Bacardi vanwege de rum die het bedrijf verkoopt, zoals Bacardi 151. Ook kennen veel mensen het drankje Bacardi Breezer. Toch zijn dit niet de enige dranken die Bacardi verkoopt. Het bedrijf verkoopt namelijk vele verschillende sterke dranken, onder diverse merknamen.
Bacardi verkoopt meer dan 200 miljoen flessen drank per jaar. Het bedrijf doet zaken in meer dan 100 verschillende landen, waaronder ook Nederland. Het hoofdkantoor van Bacardi is overigens niet meer in Cuba gevestigd, maar in Hamilton (Bermuda).
Beleggen in Bacardi

De bedrijfsresultaten van Bacardi

Het is niet bekend hoe Bacardi de afgelopen jaren heeft gepresenteerd, simpelweg omdat er al enkele jaren geen bedrijfsresultaten meer openbaar zijn gemaakt. De laatste bedrijfsresultaten die Bacardi openbaar heeft gemaakt, stammen uit het jaar 2008. Toen haalde het bedrijf 5,5 miljard dollar omzet binnen.

Bacardi aandelen kopen

Veel mensen willen Bacardi aandelen kopen. Het bedrijf is namelijk niet alleen bekend, maar ook al vele jaren actief op de markt van sterke drank. Bacardi heeft een grote naam en een groot marktaandeel opgebouwd en is daarom interessant voor beleggers.
Helaas is het niet mogelijk in Bacardi aandelen te investeren. Dit komt omdat Bacardi een private onderneming is, die geen beursgang heeft gemaakt. In 2003 was het bijna zo ver, maar uiteindelijk kregen de eigenaren van het bedrijf ruzie en ging Bacardi toch niet naar de beurs.

Een mogelijke beursgang in de toekomst

Mogelijk komt er in de toekomst nog een beursgang voor Bacardi, maar dit is op dit moment nog niet te voorspellen. Alleen als de eigenaren van het bedrijf naar de beurs willen, zal het in de toekomst mogelijk zijn in Bacardi aandelen te beleggen.
Wij houden je uiteraard op de hoogte van een eventuele beursgang bij Bacardi. Gaat Bacardi naar de beurs, dan zullen we dit nieuwtje met je delen. Ook krijg je in dit geval wat extra informatie over de beursgang, zodat je precies weet hoe je in Bacardi aandelen kunt investeren.
Je kunt ondertussen een investering in een ander drankenmerk overwegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een investering in Heineken of Bavaria.