Baidu aandelen kopen: analyse & koers

De meeste Nederlandse internetters maken gebruik van de zoekmachine Google. In China wordt er veel gebruik gemaakt van een andere zoekmachine, namelijk de zoekmachine Baidu. Hoewel dit bedrijf niet zo bekend is in Nederland, kun je er wel voor kiezen om in Baidu aandelen te beleggen. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

Baidu is een Chinese zoekmachine, die in het jaar 2000 opgericht werd. Vijf jaar later kreeg het bedrijf een beursnotering aan de Amerikaanse NASDAQ beurs. In 2013 was de website volgens Alexa de op vier na populairste website van de hele wereld. Wel is de website vooral bekend in China. Maar liefst 90 procent van de mensen die de website bezoekt, komt uit dit land.
Baidu heeft niet alleen een zoekmachine, maar ook een encyclopedie. Deze wordt ook wel Baidu Baike genoemd. De encyclopedie moest een grote concurrent worden van de Chinese Wikipedia, maar wordt toch beduidend minder gebruikt. Dit komt omdat de overheid sterke controle uitoefent op de artikelen die op de online encyclopedie verschijnen. Vanwege de censuur is de zoekmachine minder populair dan Wikipedia, die geen censuur heeft.
Beleggen in Baidu

De koers van het aandeel Baidu

Je vindt het aandeel van Baidu op de Amerikaanse NASDAQ beurs onder de aanduiding ADR. Kijken we naar de koers van het aandeel Baidu in de afgelopen vijf jaar, dan zien we over het algemeen een stijgende lijn. Er zijn enkele (flinke) dalingen geweest in de koers, maar over het algemeen is het aandeel meer waard geworden de afgelopen jaren.
Het afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest voor het aandeel Baidu. In het begin van 2017 was er sprake van een stijgende koers, hierna daalde de koers licht. De afgelopen maanden zijn er zowel stijgingen als dalingen geweest.
Als belegger kan je profiteren van deze volatiliteit door gebruik te maken van CFD’s. Het kan immers interessant zijn om zowel de bewegingen omlaag als omhoog mee te pakken.

Beleggen in Baidu aandelen

De koers van het aandeel Baidu is erg beweeglijk. Dit maakt dit aandeel aantrekkelijk voor CFD beleggen. Bij CFD beleggen kun je namelijk op koersstijgingen en/of koersdalingen speculeren. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een goed resultaat. En omdat een CFD aandeel altijd een hefboom heeft, kunnen je resultaten flink oplopen. Natuurlijk kan je ook flink wat geld verliezen wanneer je de verkeerde beslissing neemt.
Ook als je weinig geld wil inzetten, kun je CFD beleggen. Bij een broker als Plus500 kun je al een beleggingsaccount starten met 100 euro aan vermogen. En wil je liever eerst even oefenen met beleggen, voor je minimaal 100 euro inzet op Baidu aandelen? Dan maak je een demo-account aan bij de online broker (CFD Service. 80.6% verliest geld). Met dit account oefen je gratis met CFD beleggen, ofwel zonder je eigen vermogen in te zetten.
Gaat het oefenen goed, dan kun je direct een echt beleggingsaccount aanmaken bij Plus500. Nu kan het CFD beleggen echt beginnen. Succes!

Baidu aandelen kopen

Het is natuurlijk ook mogelijk om Baidu aandelen te kopen. Je voegt de aandelen dan toe aan je portefeuille. Het is hierbij verstandig om niet al je geld te stoppen in dit specifieke bedrijf. Dit is immers erg risicovol! Door je geld te verspreiden over verschillende bedrijven, spreid je de risico’s en voorkom je de kans op een groot verlies.
Een goede partij alwaar je Baidu aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is een groot Nederlands bedrijf alwaar je tegen aantrekkelijke tarieven alle bekende aandelen kunt aanschaffen. Het aanmaken van een account bij DEGIRO is vanzelfsprekend helemaal gratis en je kunt eenvoudig geld storten op je account door middel van iDEAL.
Het kan interessant zijn om te investeren in Baidu aangezien China nog steeds een opkomende markt is. Dit betekent dat er nog ruimte voor groei is. In China is een sterke opkomst van technologie te zien. Hierdoor neemt de afzetmarkt van het bedrijf steeds verder toe. De inkomsten van Baidu zijn voornamelijk afkomstig van advertenties. Een grote afzetmarkt betekent dus betere resultaten voor het bedrijf!
 
aandeel baidu kopen