Beleggen in Ballast Nedam aandelen: analyse & koers

Er zijn diverse Nederlandse bouwbedrijven die in de afgelopen jaren een succesvolle beursgang hebben gemaakt. Eén van deze bouwbedrijven in Ballast Nedam. Helaas is het niet meer mogelijk Ballast Nedam aandelen te kopen. Dit komt omdat dit bedrijf de beurs officieel weer heeft verlaten. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

Ballast Nedam is een Nederlands bouwbedrijf dat opgericht werd in het jaar 1877. In het jaar 2016 had het bedrijf ongeveer 1900 medewerkers. Ballast Nedam houdt zich bezig met diverse activiteiten, in meerdere fasen van het bouwproces. Dit betekent dat het bedrijf verschillende soorten producten en diensten levert, waaronder producten en diensten op het gebied van constructie-infrastructuur. Het bedrijf is in omvang het vijfde grootste bouwbedrijf van Nederland.
Ballast Nedam beleggen

Overname door Renaissance Construction

In 2015 deed het Turkse bedrijf Renaissance Construction een overnamebod op Ballast Nedam. Dit bod werd geaccepteerd. In 2016 werd het bouwbedrijf officieel overgenomen. Dit betekent dat Ballast Nedam nu officieel niet meer bestaat. De organisatie valt onder Renaissance Construction.

Ballast Nedam officieel van de beurs

In 2016 werd de beursnotering van Ballast Nedam beëindigd, simpelweg omdat het bedrijf officieel niet meer bestaat. Dit betekent dat de Ballast Nedam aandelen ook niet meer bestaan. Aandeelhouders hebben hun aandelen uitbetaald gekregen of hebben hun aandelen ingewisseld voor een bepaald aantal Renaissance Construction aandelen. Het handelen in nieuwe aandelen van Ballast Nedam is niet meer mogelijk.
De handel in certificaten van gewone aandelen van Ballast Nedam is op 25 februari 2016 gestopt. Dit betekent dat het vandaag de dag niet meer mogelijk is om, op wat voor manier dan ook, te handelen in het aandeel Ballast Nedam.

Handelen in andere Nederlandse bouwbedrijven

Ballast Nedam heeft geen beursnotering meer, maar andere Nederlandse bouwbedrijven zijn nog wel actief op de beurs. Denk hierbij onder andere aan BAM, ook wel Koninklijke BAM Groep nv genoemd.
Wil je toch aandelen kopen van een Nederlands bouwbedrijf of wil je speculeren over de koersschommelingen van het aandeel van een Nederlandse bouworganisatie? Dan is dit nog steeds mogelijk. Door te achterhalen welke aandelen van Nederlandse bouwbedrijven er op de beurs aanwezig zijn, kun je gemakkelijk achterhalen welke aandelen jij aan wil schaffen of op welke aandelen jij wil speculeren met CFD beleggen.
Klik hier om brokers te vergelijken alwaar je in aandelen kunt beleggen.