Aandelen Baloise kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Baloise aandelen? Op deze pagina kan je direct Baloise aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Baloise. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Baloise raadplegen. Baloise is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BALN.VX.

Waar kan je Baloise aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Baloise kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Baloise?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Baloise. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Baloise?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Baloise? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Baloise is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Baloise.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Baloise

Sterke punten:

  • Financiële stabiliteit: Baloise heeft een solide financiële basis.
  • Breed scala aan verzekeringen: Baloise biedt een breed scala aan verzekeringen aan, waaronder auto-, huis- en levensverzekeringen.
  • Gevestigd bedrijf: Baloise is een gevestigd bedrijf met een lange geschiedenis en een goede reputatie in de verzekeringssector.

Zwakke punten:

  • Competitieve en volatiele markt: De verzekeringsindustrie kan zeer competitief en volatiel zijn, en het is mogelijk dat Baloise te maken krijgt met uitdagingen in een dergelijke omgeving.
  • Wet- en regelgeving: De markt voor verzekeringen kan worden beïnvloed door veranderingen in de wet- en regelgeving.

Over Baloise

De Zwitserse groep Baloise met hoofdkantoor in het Zwitserse Basel is met de verschillende werkmaatschappijen die het heeft actief in onder andere het bank- en verzekeringswezen en geldt in dat opzicht op de drie na grootste van heel het land. De aandelen worden verhandeld op de Swiss Exchange. De aandelen worden aangeduid als BALN. Jaar van oprichting was overigens 1962.

Bekende dochteronderneming van Baloise is Basler Sachsversichering AG. Aanvankelijk luisterde de specialist in verzekeringen overigens naar de naam Basler Versicherung. Baloise kocht in 2019 nog het Belgische Fidea en werd daardoor opnieuw groter.

aandeel baloise kopen

Wel of niet aandelen Baloise kopen?

Wil je aandelen kopen in Baloise, de toonaangevende verzekeringsmaatschappij? Het antwoord hangt af van je investeringsdoelen en risicobereidheid.

Een van de sterke punten van Baloise is de financiële stabiliteit van het bedrijf. Het heeft een solide kapitaalpositie en kan economische turbulentie goed doorstaan. Baloise is ook een leider in de Europese verzekeringssector en heeft een sterke aanwezigheid in België, Zwitserland en Duitsland.

Maar er zijn ook zwakke punten om rekening mee te houden. Baloise is sterk afhankelijk van de Europese markt, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor economische schommelingen en veranderingen in regelgeving. Daarnaast heeft het bedrijf beperkte aanwezigheid buiten Europa, wat minder groeimogelijkheden biedt dan sommige van zijn concurrenten.

Als je op zoek bent naar een stabiele investering op de lange termijn, kunnen aandelen Baloise een goede optie zijn. Maar als je op zoek bent naar een agressievere groeimogelijkheid, is het misschien verstandig om verder te kijken naar andere bedrijven met een sterke aanwezigheid in opkomende markten.

Zorg er altijd voor dat je je eigen onderzoek doet voordat je een investeringsbeslissing neemt. Overweeg je risicobereidheid en doelen, en raadpleeg indien nodig een financieel adviseur.