Beleggen in BAM aandelen

Het bouwbedrijf Ballast Nedam verdween in 2016 van de beurs, maar er zijn nog andere Nederlandse bouwbedrijven met een beursnotering. Wil je in de aandelen van bouwbedrijven handelen? Dan kun je ervoor kiezen BAM aandelen te kopen of op de waarde van deze aandelen te speculeren. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

BAM wordt ook wel Koninklijke BAM Groep of Koninklijke BAM Groep nv genoemd. Dit is een bouwconcern met maar liefst tien werkmaatschappijen, in vijf verschillende Europese markten en in diverse andere markten wereldwijd. BAM initieert, ontwikkelt en onderhoudt projecten op het gebied van wonen, werken, recreatie en transport. Het bedrijf is actief in de sectoren Bouw en Vastgoed, Infra en Publiek-private samenwerkingen.
Beleggen in BAM

De actuele cijfers van BAM

In 2016 behaalde BAM een gecorrigeerd resultaat (voor belastingen) van ruim 102 miljoen euro. De omzet van dat jaar was bijna 7 miljard euro. Het nettoresultaat, toerekenbaar aan de aandeelhouders van BAM, bedroeg maar liefst 46,8 miljoen euro. Dit is veel, maar zeker als je naar het nettoresultaat van 2015 kijkt. In 2015 lag dit cijfer namelijk nog op 10,2 miljoen euro. Je kunt dus zeker stellen dat het goed gaat met BAM.

De actuele BAM koers

Nu gaat het goed met BAM en het aandeel BAM, maar dit was een paar jaar geleden wel anders. Door de economische crisis ging het niet goed met de bouwsector in het algemeen: er werd simpelweg veel minder gebouwd in Nederland. Ook BAM had hier last van. Vanaf 2008 tot enkele jaren daarna, was de koers van het aandeel BAM dan ook erg laag. Nu gaat het weer beter met de actuele BAM koers.
Je kunt de actuele koers van het aandeel BAM eenvoudig en snel online checken. Er zijn diverse websites die de realtime koers van het aandeel BAM laten zien, zodat jij direct op deze koers in kunt spelen. Hieronder zie je de laatste CFD koers van het aandeel BAM.

Handelen in BAM aandelen

Wil je een lange termijn belegging in de Koninklijke BAM Groep doen? Dan koop je een bepaald aantal aandelen van dit bedrijf, om ze in de toekomst hopelijk met winst te kopen. Dit kan je doen bij bijvoorbeeld DEGIRO. DEGIRO is een betrouwbare broker alweer je aandelen in alle bekende bouwbedrijven kunt aanschaffen.
Doe je liever een korte termijn belegging in BAM? Dan meld je je aan bij de broker Plus500.
Deze online broker is gespecialiseerd in CFD beleggen. Bij CFD beleggen maak je niet alleen winst als er sprake is van een koersstijging bij het aandeel BAM, maar ook als de koers van het aandeel daalt. Doe je de juiste voorspelling wat betreft de koersschommelingen van het aandeel BAM, dan maak je winst. En omdat CFD beleggen altijd een hefboom heeft, kan deze winst ook bij een kleine inleg erg hoog zijn.

Oefenen met beleggen

Je kunt direct starten met beleggen bij Plus500, maar je kunt er ook voor kiezen eerst even te oefenen met CFD beleggen. Dit doe je door een gratis demo-account aan te maken en met een fictief vermogen te speculeren op de actuele BAM koers.

Hoe bepaal je de ontwikkeling van BAM?

Er zijn veel verschillende factoren die de koers van het aandeel BAM kunnen beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verandering in management, het aankondigen van dividend of het verkrijgen van een nieuw, groot contract. Het is daarom verstandig om de laatste ontwikkelingen rondom het aandeel goed te volgen.
Bij bouwbedrijven zijn uiteindelijk macro economische cijfers erg belangrijk. BAM verdient immers veel geld wanneer er veel bouwprojecten worden uitgevoerd. Er zijn vooral veel projecten wanneer het economisch gezien goed gaat. Je kan de economische situatie dus analyseren en wanneer het slechter dreigt te gaan je aandelen in BAM verkopen.

Over BAM

Koninklijke BAM is een bekend bouwconcern dat over tien werkmaatschappijen beschikt in vijf verschillende Europese thuismarkten. Het is wereldwijd actief op een aantal specifieke gebieden en het initieert, ontwikkelt, ouderhoud en bouwt met name producten op het gebied van onder meer wonen en werken en ook transport en recreatie.
Op de Amsterdamse beurs staan de aandelen van BAM genoteerd als BAMNB. In Bunnik nabij Utrecht staat het hoofdkwartier van BAM, een onderneming die in 1869 opgericht werd. Bam International en BAM Nuttal zijn bekende dochters van het bouwconcern.