Bank of China aandelen kopen: analyse & koers

Je kunt je geld steken in een Nederlandse bank, maar je kunt ook in een buitenlandse bank investeren. Denk hierbij aan een Amerikaanse partij, maar ook aan een grote bank uit China. Bank of China is een van de populairste buitenlandse banken onder Nederlandse beleggers. Ook jij kunt in deze bank investeren door Bank of China aandelen te kopen. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over Bank of China

Bank of China, ook wel BOC genoemd, is een Chinese bank. Het staatsbedrijf werd in 1912 opgericht ter vervanging van de Government Bank of Imperial China en vervulde tot 1948 de rol van centrale bank in het land. Van de vier grote Chinese banken, heeft Bank of China de meeste internationale activiteiten. Daarom beleggen de meeste buitenlandse investeerders in deze bank en niet in een andere bank uit China.
Bank of China houdt zich bezig met diverse activiteiten, waaronder het aanbieden van de standaard bankdiensten. Ook biedt Bank of China verzekeringen aan. Wat veel mensen niet weten, is dat deze bank zich zelfs bezig houdt met vliegtuigleasing. Dit maakt de Chinese bank uniek.
Bank of China beleggen

De bedrijfsresultaten van Bank of China

In 2014 maakte Bank of China 178 miljard RMB winst. Dit is omgerekend 27 miljard Amerikaanse dollar aan winst. In dat jaar werkten er ruim 308.000 mensen bij de bank, voornamelijk in China.
Bank of China is een van de grootste banken van het land. Er zijn in totaal vier grote banken in China, waar Bank of China er eentje van is.

De koers van het aandeel Bank of China

De koers van het aandeel Bank of China heeft de afgelopen vijf jaar veel bewegingen gemaakt. Naar boven, maar ook naar beneden. Op 17 oktober 2014 was een aandeel Bank of China bijvoorbeeld 2,67 Chinese yuan waard. Op 16 januari 2015 stond de koers van het aandeel Bank of China op bijna 5 Chinese yuan, ofwel bijna het dubbele. Hierna ging de koers weer naar beneden, om vervolgens weer omhoog te gaan. Deze bewegingen werden enkele keren herhaald.
Het afgelopen jaar is de koers van het aandeel Bank of China wat stabieler geweest. Begin 2018 stond de koers op 3,98 Chinese yuan. Hierna is de koers even flink gestegen, maar in maart stond de koers weer ongeveer gelijk. Hieronder kan je de actuele koers van het de Bank of China zien. Door slim in te spelen op deze wisselende koers, kan je goede resultaten behalen op je beleggingen. Je kan dan immers zowel de bewegingen omlaag als de bewegingen omhoog meepakken.

Bank of China beleggen

Omdat de koers van het aandeel Bank of China zo beweeglijk is, is dit aandeel erg interessant voor CFD beleggen. Bij CFD beleggen speculeer je namelijk op koersstijgingen en/of koersdalingen. Dit betekent dat je niet alleen goede resultaten kunt behalen als de koers van het aandeel Bank of China stijgt, maar ook als de koers daalt. En door de hefboom van CFD beleggen, kan jouw resultaat bij een kleine inleg al erg hoog worden.
Je kunt CFD beleggen bij een online broker als Plus500. Dit doe je door een beleggingsaccount aan te maken en hier minimaal 100 euro op te storten. Wil je eerst even oefenen met beleggen, zonder geld in te zetten? Dan maak je een demo-account aan(CFD Service. 80.6% verliest geld). Met dit account kun je geheel gratis oefenen met investeren.

Aandelen kopen

Je kunt er ook voor kiezen om Bank of China aandelen te kopen. Hiervoor heb je een account nodig bij een broker. Je kan het beste een account openen bij DEGIRO, aangezien de tarieven hier het laagst liggen. Vervolgens is het belangrijk om te bedenken dat je in het aandeel belegt, maar ook in de onderliggende valuta. Wanneer de waarde van het aandeel stijgt, maar de waarde van de Chinese Yuan meebeweegt dan heb je in euro’s slechts een beperkte winst.
In de toekomst kan een investering in China via bijvoorbeeld het aandeel Bank of China goed uitpakken. Momenteel wonen er nog honderden miljoenen Chinezen op het platteland. Steeds meer van deze mensen trekken echter naar de steden waardoor de arbeidsspecialisatie verder toeneemt. Hierdoor worden mensen hoger opgeleid en neemt de vraag naar bijvoorbeeld bankdiensten toe. Wanneer de Bank of China hier goed op in speelt, zullen ze goede winsten weten neer te zetten.

Over Bank of China

Bank in China ontstond in 1912 in Taiwan. Bank of China is een staatsbedrijf dat werd opgericht om de Government Bank of Imperial China te vervangen. In de Bank of China Hongkong heeft het een bekende dochter. Tot het jaar 1948 was Bank of China ook de centrale bank.

Van de vier grootste banken in China heeft Bank of China veruit de meeste internationale activiteiten. De aandelen van Bank of China worden als 601988 verhandeld op de beurs van Shanghai. De hoofdzetel van Bank of China staat in Peking. Dat is ook de plaats waar Chen Jintao de bank oprichtte. 

aandeel bank of china kopen