Aandelen Barclays kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Barclays aandelen? Op deze pagina kan je direct Barclays aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers alwaar je kunt investeren in Barclays. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Barclays raadplegen. Barclays is een aandeel uit de Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in GBP aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BARC-L.

Waar kan je Barclays aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel <aandeel> kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Barclays?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Barclays. Door middel van de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Barclays?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Barclays? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Barclays is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Barclays.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Barclays

Sterke punten:

  • Wereldwijde aanwezigheid: Barclays heeft een sterke aanwezigheid in verschillende regio’s van de wereld, wat de mogelijkheid biedt om te profiteren van diverse economische en marktomstandigheden.
  • Diversificatie van producten en diensten: Barclays biedt een breed scala aan producten en diensten, waaronder consumentenbankieren, zakenbankieren en vermogensbeheer, waardoor het bedrijf minder gevoelig is voor schommelingen in één bepaalde sector.
  • Digitale innovatie: Barclays heeft geïnvesteerd in technologie en digitale innovatie om de klantervaring te verbeteren en de efficiëntie te verhogen.

Zwakke punten:

  • Regelgevingsrisico’s: Barclays heeft te maken met strenge regelgeving en toezicht, wat kan leiden tot extra kosten en beperkingen op de bedrijfsactiviteiten.
  • Kwetsbaarheid voor economische omstandigheden: De financiële prestaties van Barclays zijn afhankelijk van de economische omstandigheden, die kunnen fluctueren en invloed hebben op de vraag naar financiële producten en diensten.
  • Reputatierisico’s: Barclays heeft te maken gehad met schandalen in het verleden, zoals manipulatie van rentetarieven, wat kan leiden tot reputatieschade en verlies van vertrouwen bij klanten en investeerders.

Over Barclays

Barclays is een internationaal opererende dienstverlener. De holding is met de aandelen genoteerd aan de London Stock Exchange. Bovendien is Barclays een FTSE 100 onderneming en staan de aandelen onder BARC genoteerd aan de New York Stock Exchange. Barclays is met het hoofdkwartier gevestigd in Londen. 

In de Barclay Card en Barclays Capital heeft Barclays twee belangrijke dochterondernemingen. Ondertussen geldt Barclays als een van de grootste banken, wereldwijd.  Bovendien wordt het gerekend tot de 25 grootste bedrijven. De geschiedenis gaat ver terug als het Barclays betreft, naar de zeventiende eeuw om precies te zijn. In het jaar 1736, ver na oprichting dus, werd overigens pas de naam Barclays gebruikt. 

aandeel barclays kopen

Wel of niet aandelen Barclays kopen?

Barclays is een van de grootste banken ter wereld en biedt een breed scala aan financiële producten en diensten. Maar is het een goed idee om aandelen te kopen in dit bedrijf? Hieronder bekijken we de sterke en zwakke punten van Barclays om te helpen bij het nemen van een beslissing.

Als het gaat om sterke punten, heeft Barclays een sterke wereldwijde aanwezigheid en diversificatie van producten en diensten. Dit biedt het bedrijf de mogelijkheid om te profiteren van diverse economische en marktomstandigheden en minder afhankelijk te zijn van schommelingen in één bepaalde sector. Barclays heeft ook geïnvesteerd in technologie en digitale innovatie om de klantervaring te verbeteren en de efficiëntie te verhogen.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten waar we rekening mee moeten houden. Barclays heeft te maken met strenge regelgeving en toezicht, wat kan leiden tot extra kosten en beperkingen op de bedrijfsactiviteiten. Daarnaast is de financiële prestatie van het bedrijf afhankelijk van de economische omstandigheden en kan het reputatierisico lopen vanwege schandalen uit het verleden.

Over het algemeen lijkt Barclays een solide bedrijf met sterke punten, maar er zijn ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen in dit bedrijf. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen of het past bij je beleggingsdoelen en risicobereidheid voordat je een beslissing neemt.