Beleggen in Basic-Fit aandelen

Er zijn diverse grote sportschoolketen te vinden in Nederland. Eén van de bekendste keten met sportscholen is Basic-Fit. Dit bedrijf is in 2016 naar de beurs gegaan. Dit betekent dat het mogelijk is in Basic-Fit aandelen te beleggen. Meer over het bedrijf en het beleggen in Basic-Fit, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

Basic-Fit is een van de grootste sportschoolketens van Nederland. Overigens is het bedrijf niet alleen actief in Nederland, maar ook in België, Luxemburg, Frankrijk en zelfs Spanje.
De ‘unique selling point’ (USP) van Basic-Fit, is het feit dat deze sportschoolketen zo goedkoop is. Voor een laag bedrag per maand kun je iedere dag sporten in de sportschool bij jou in de buurt, maar ook bij andere Basic-Fit vestigingen. Dit maakt de sportschool erg toegankelijk.
Beleggen in Basic Fit

De beursgang van Basic-Fit

In 2016 ging Basic-Fit naar de beurs. Dit deed het bedrijf onder andere om de grote schulden van de organisatie deels af te kunnen lossen. Voor de beursgang was Basic-Fit namelijk verliesgevend, onder andere door een hoge rentelast op de schulden van het bedrijf. Verder had Basic-Fit ook geld nodig om verder te kunnen groeien. De sportschoolketen hoopte dit geld met een beursgang binnen te halen.
De beursgang van Basic-Fit is erg tegengevallen. Ondanks de steun van diverse banken, dook het aandeel Basic-Fit direct omlaag toen het bedrijf naar de beurs ging. Dit kwam omdat veel aandeelhouders direct hun aandelen verkochten. Nu is Basic-Fit wel weer hersteld van deze slechte beursgang. Het aandeel Basic-Fit is alweer een tijdje stabiel.

De actuele cijfers van Basic-Fit

In 2016 had Basic-Fit een omzet van 259 miljoen euro. De winst van dat jaar bedroeg 32 miljoen euro. Basic-Fit heeft op dit moment ongeveer 3500 werknemers. In Nederland zijn er ongeveer 150 sportscholen, in België ongeveer 165. In Luxemburg heeft Basic-Fit 9 sportscholen, in Frankrijk 135 en in Spanje 33.
Je kunt deze sportschoolketen dus zeker een grote partij noemen, zowel in Nederland als in de andere Europese landen waar Basic Fit actief is.

De actuele Basic-Fit koers

De koers van het aandeel Basic-Fit is al langere tijd stabiel. Je kunt de actuele koers van het aandeel Basic-Fit eenvoudig en snel online checken. Door de realtime koers te controleren, kun je goed inspelen op koersschommelingen. Wil je Basic-Fit aandelen kopen? Dan kun je dit het beste doen als de Basic-Fit koers laag staat. Je verkoopt de aandelen vervolgens als de koers omhoog is gegaan.

Beleggen in het aandeel Basic-Fit

Je kunt op de lange termijn in Basic-Fit beleggen door Basic-Fit aandelen te kopen, maar je kunt ook op de korte termijn beleggen in dit bedrijf. Op de lange termijn koop je aandelen doorgaans via een Nederlandse online broker. Een goede partij om een investering te doen in aandelen Basic-Fit is DEGIRO. DEGIRO is namelijk één van de goedkoopste partijen van Nederland.
Je kunt er echter ook voor kiezen om online te handelen in aandelen Basic-Fit. Dit doe je niet door aandelen te kopen van Basic-Fit en deze in je beleggingsportefeuille te houden, maar door te starten met CFD beleggen bij de online broker Plus500.
Bij CFD beleggen speculeer je op een koersdaling (short) of een koersstijging (long). Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een goed resultaat. Door de hefboom waar je bij het CFD beleggen van profiteert, kan je ook met een kleiner bedrag beleggen. Een voordeel van CFD beleggen is dat je niet alleen kunt handelen in CFD Basic-Fit aandelen als de koers goed staat, maar ook als het slecht gaat met de koers van het CFD aandeel Basic-Fit.

Investeren in de toekomst

Basic-Fit betaalt doorgaans geen dividend uit. Het voornaamste doel van Basic-Fit is dan ook groei. De winst wordt dan ook geïnvesteerd in het openen van nieuwe vestigingen. Het bedrijf is erg succesvol in het exploiteren van sportscholen. Het lijkt er dan ook op dat nieuwe sportscholen leiden tot meer winst op de lange termijn.
Deze kans is extra groot, wanneer je bedenkt dat gezondheid een steeds belangrijkere rol krijgt binnen onze samenleving. Veel mensen zijn te dik en weten via bijvoorbeeld de dokter de weg naar de sportschool te vinden. Bij een stijgende interesse profiteren alle sportscholen en Basic-Fit is hierop natuurlijk geen uitzondering!