Beleggen in Bavaria aandelen

Nederlanders zijn echte levensgenieters. Er wordt dan ook veel bier gedronken in Nederland en er zijn diverse grote bierbrouwers actief in ons land. Eén van de grootste en bekendste bierbrouwers van Nederland, is Bavaria. Meer over dit bedrijf en het aanschaffen van Bavaria aandelen, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

Bavaria wordt voluit ook wel Bavaria NV genoemd. Dit is een Nederlands familiebedrijf uit Noord-Brabant, dat al sinds 1680 actief is op de bierbrouwersmarkt. Overigens maakt Bavaria niet alleen verschillende soorten bieren, maar is het bedrijf ook actief in de frisdranksector.
Het hoofdkantoor van Bavaria is gevestigd in Lieshout. Ook zijn er nevenvestigingen in Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en zelfs Ethiopië. Bavaria is geen klein familiebedrijf meer, maar een internationale onderneming. Het bedrijf is zelfs de op een na grootste bierbrouwer van Nederland en een van de grootste producenten van mout in Europa.
Beleggen in Bavaria

De actuele cijfers van Bavaria

In 2016 realiseerde Bavaria 610 miljoen euro aan omzet. De winst van dat jaar bedroeg bijna 33 miljoen euro. Het bedrijf behaalt ongeveer 65 procent van de omzet uit export. Er worden producten geëxporteerd naar 130 landen, zowel in als buiten Europa.
Bavaria heeft al enkele jaren vrij stabiele cijfers. Af en toe zijn er lichte stijgingen en dalingen, maar over het algemeen doet Bavaria het al jaren goed. Mensen houden immers van bier, ongeacht het economische kwaliteit.

Bavaria aandelen kopen

In 2015 werd het bedrijf Swinkels Family Breweries NV opgericht. Dit is een vennootschap dat 100 procent van de aandelen van Bavaria NV in het bezit heeft. Bavaria heeft dan ook geen beursnotering. Dit betekent dat Bavaria aandelen kopen niet mogelijk is.
Omdat er geen Bavaria aandeel bestaat, is het ook niet mogelijk om te speculeren op de koers van dit aandeel. Dit betekent dat CFD beleggen in het aandeel Bavaria bij een broker als Plus500 ook niet mogelijk is.
Mocht Bavaria toch naar de beurs gaan, dan zullen wij dit uiteraard melden. In dit geval wordt het handelen in Bavaria aandelen op de korte termijn namelijk toch mogelijk. De verwachting is echter niet dat Bavaria naar de beurs zal gaan. Zeker niet omdat het bedrijf Swinkels Family Breweries NV nog niet zo lang geleden opgericht is en de aandelen van Bavaria nog niet zo lang in het bezit heeft.