Beleggen in Facebook

Tegenwoordig maakt vrijwel iedereen gebruik van social media. Eén van de bekendste en populairste social media netwerken van dit moment, is Facebook. Dit netwerk staat al jaren aan de top van de social media markt. Sinds de beursgang van Facebook, kun jij ook profiteren van de positieve cijfers van deze organisatie. Dit doe je door in het bedrijf te beleggen.
Op deze pagina lees je meer over het beleggen in Facebook. Zo lees je niet alleen op welke manieren je dit kunt doen, maar ook hoe je als beginnende belegger een goede investering kunt doen.

Aandelen Facebook kopen voor de lange termijn

Beleg je in Facebook op de lange termijn, dan koop je een of meerdere aandelen. Deze doe je vervolgens in je portefeuille, eventueel met enkele andere beleggingsproducten. Met jouw aandelen van Facebook verdien je op de lange termijn geld. En wil je de aandelen liever kwijt? Dan kun je deze voor de huidige koers aan een andere belegger verkopen.
Het is de kunst de aandelen van Facebook zo goedkoop mogelijk te kopen en zo duur mogelijk te verkopen. Daarom beleg je bij een lage koers, om te verkopen bij een hoge koers.
Wanneer je aandelen Facebook wilt kopen, heb je een account nodig bij een broker. We hebben de beste aandelen brokers voor je op een rijtje gezet.
Beleggen in Facebook

Beleggen in Facebook

Je kunt er ook voor kiezen op de korte termijn in CFD’s van Facebook te beleggen. Dit wordt ook wel speculeren genoemd. In dit geval houd je jouw CFD Facebook aandelen niet lang vast, maar verkoop je deze snel weer. Door je aandelen snel te kopen en snel weer te verkopen, profiteer je ook van kleine koersstijgingen.
Je kunt op de korte termijn beleggen in Facebook bij diverse online brokers. Eén van de beste en meest betrouwbare online brokers van dit moment is Plus500. Een groot voordeel van deze broker, is dat Plus500 een demo-account aanbiedt. Met dit account kun je geheel gratis oefenen met beleggen. Dit doe je met een fictief vermogen. Gaat het beleggen goed, dan kun je echt starten met speculeren.

Beleggen in Facebook: 3 tips

Wil je zo veel mogelijk winst maken met jouw investering in het social media netwerk Facebook? Lees dan eerst onderstaande drie tips, voor je een investering doet. Onderstaande tips zijn speciaal opgesteld voor de beginnende belegger.

Tip 1: houd het nieuws goed in de gaten

Het aandeel Facebook reageert heftig op de nieuwsberichten die over het bedrijf geschreven worden. Daarom is het belangrijk het nieuws goed in de gaten te houden. Berichten over toenemende concurrentie of bijvoorbeeld over privacy schendingen kunnen de koers doen dalen. Berichten over overnames of positieve winstcijfers kunnen de koers juist laten stijgen.

Tip 2: investeer alleen geld dat je kunt missen

Zeker als je op de lange termijn in Facebook wil beleggen, is het verstandig alleen geld te investeren dat je kunt missen. Niet alleen nu, maar over enkele weken, maanden of zelfs jaren nog steeds. Facebook is immers een technologiebedrijf en dit soort bedrijven staan er om bekend dat de koersen relatief instabiel zijn. Je moet dus tegen een stootje kunnen.

Tip 3: beleg in meerdere producten

Het is belangrijk spreiding aan te brengen in jouw beleggingsportefeuille. Dit doe je door meerdere beleggingsproducten aan je portefeuille toe te voegen. Gaat het niet goed met het aandeel Facebook, dan wordt jouw verlies gecompenseerd met de winst van andere beleggingsproducten. Probeer daarom ook geld te investeren in aandelen buiten de technieksector om.

Risico’s beleggen in Facebook

De grootste risico’s van beleggingen in Facebook op het moment zijn de toegenomen restricties en negatieve media aandacht. Facebook komt regelmatig negatief in het nieuws vanwege de diverse privacy schendingen. In Nederland werd er recent bijvoorbeeld een ‘delete your Facebook’ actie opgezet.
Facebook haalt zijn inkomsten bijna geheel uit advertentie inkomsten. De kracht van Facebook voor adverteerders is juist het feit dat ze zich heel gericht op bepaalde segmenten kunnen focussen. Verdere wetten die de data van gebruikers beschermen kunnen dan ook het groeipotentieel van Facebook laten afvlakken.
Toch vallen de directe gevolgen op de lange termijn waarschijnlijk mee. Gebruikers blijven vaak toch bij Facebook omdat het bedrijf simpelweg het grootste sociale netwerk is. Bovendien koopt Facebook diverse concurrenten op waardoor de digitale macht van het bedrijf verder toeneemt.
Op de lange termijn kan Facebook dus zeker een interessante investering zijn! Beleggen in Facebook aandelen kan dan ook een goede beslissing zijn.