Beleggen in Belgische aandelen

Het is verstandig diverse beleggingsproducten aan je portefeuille toe te voegen. Door in meerdere beleggingsproducten te investeren, kun je jouw risico’s namelijk spreiden. Gaat het minder goed met aandeel X, dan kan aandeel Y dit hopelijk compenseren. Zo kun je er ook voor kiezen om in Belgische aandelen te investeren.

Op deze pagina lees je welke aandelen uit België op dit moment erg populair zijn. Niet alleen onder Belgische beleggers, maar ook onder belegger uit Nederland. Wil je in een winstgevend aandeel uit België investeren? Dan kun je in een van onderstaande aandelen beleggen.

Beleggen in Belgische aandelen

Wanneer je wilt beleggen in Belgische aandelen heb je een account nodig bij een broker. Het overgrote deel van de online brokers biedt alle grote Belgische aandelen aan. We hebben een goed lijstje gemaakt met brokers alwaar je Belgische aandelen kunt kopen. Klik hier om te bekijken waar je het beste in Belgische aandelen kunt investeren.

AB InBev

AB InBev wordt voluit ook wel Anheuser-Busch InBev genoemd. Dit is de grootste bouwerijketen van de wereld. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Leuven en daarom is deze organisatie aan de Belgische beurs genoteerd.

Een tijdje geleden is AB InBev gefuseerd met SABMiller. Door deze fusie wordt er niet alleen een winststijging verwacht, maar verwachten analisten bovendien kostenbesparingen. Daarom is het aandeel AB InBev zeker een aandeel om dit jaar goed in de gaten te houden.

Orange Belgium

Telecombedrijven zijn erg populair onder Belgische beleggers. Dit is niet voor niets. Deze bedrijven maken niet alleen veel winst, maar hebben over het algemeen een goed bedrijfsbeleid. Zo zijn de diverse telecombedrijven in België continu bezig kostenbesparingen te door te voeren en doen ze bovendien veel investeringen in de toekomst.

OrangeBelgium is een van de grootste telecombedrijven in België. Het aandeel OrangeBelgium is erg populair, maar ook Telenet en Proximus doen het goed. Wil je niet in OrangeBelgium investeren, dan kun je ook de aandelen van (een van deze) telecombedrijven kopen.

KBC

KBC is een bank en verzekeraar. Sterker nog, het is de bank-verzekeraar met het hoogste rentemarge van de gehele Benelux. Daar komt nog bij dat het bedrijf een lage kost-inkomstenratio heeft en door de jaren heen een grote business op commissies heeft opgebouwd. Het is dan ook niet voor niets dat het aandeel KBC niet alleen populair is onder beleggers, maar ook geliefd is bij analisten.

Econocom

Het technologische bedrijf Econocom biedt een combinatie van producten (hardware), diensten en leasing aan zijn klanten. Dit maakt het aandeel Econocom erg populair. Daar komt nog bij dat dit bedrijf goed weet te profiteren van de digitalisering.

Het management van Econocom verwacht in ieder geval een rooskleurige toekomst. De organisatie publiceerde onlangs de nieuwe groeidoelstellingen voor de komende vijf jaar, waaronder een verdubbeling van de bedrijfswinst en een jaarlijkse omzetgroei van maar liefst 7 procent.

Retail Estates

Het bedrijf Retail Estates is niet zo bekend, maar het aandeel van deze organisatie wordt getipt door ING België en is dus zeker de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Het bedrijf investeert in winkelvastgoed aan de rand van steden, in België ook wel ‘baanwinkels’ genoemd. Overigens is Retail Estates niet alleen actief in België, maar ook in Nederland.
Het aandeel Retail Estates stond even onder druk, maar dit is nu wel anders. Dit komt onder andere omdat Retail Estates de portefeuille flink uit wil breiden, tot een waarde van 2 miljard euro. Nu is de portefeuille van het bedrijf 1, 2 miljard euro waard.