Aandelen Bellway kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Bellway aandelen? Op deze pagina kan je direct Bellway aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Bellway. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Bellway raadplegen. Bellway is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BWY-L.

Waar kan je Bellway aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Bellway kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Bellway?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Bellway. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Bellway?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Bellway? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Bellway is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Bellway.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Bellway

Sterke punten

 • Goede financiële positie: Bellway heeft een sterke financiële positie met een lage schuldratio en voldoende kasreserves om groei te ondersteunen.
 • Geografische diversificatie: Het bedrijf heeft een brede geografische aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, wat het risico vermindert van regionale economische schommelingen.
 • Solide vraag naar huizen: De vraag naar huizen in het VK blijft hoog vanwege een beperkt aanbod en lage hypotheekrente.
 • Efficiënte bedrijfsvoering: Bellway heeft een goed trackrecord van kostenbeheersing en operationele efficiëntie, wat resulteert in hoge winstmarges.

Zwakke punten

 • Blootstelling aan regelgevingsrisico’s: Het bedrijf kan worden beïnvloed door veranderingen in de regelgeving, zoals beperkingen op hypotheekverstrekking en bouwvoorschriften.
 • Marktrisico: Bellway is afhankelijk van de Britse huizenmarkt, die volatiel kan zijn en wordt beïnvloed door economische factoren zoals rentetarieven en werkloosheidscijfers.
 • Risico’s in verband met grondaankopen: Het bedrijf moet land aankopen om nieuwe huizen te bouwen, en deze aankopen brengen risico’s met zich mee, zoals het betalen van te veel voor het land of het kopen van land dat niet geschikt blijkt te zijn voor bouwdoeleinden.

Over Bellway

Bellway is een projectontwikkelaar in woningen. Het houdt domicilie in Newcastle upon Tyne en de aandelen worden als BWY verhandeld op de beurs in Londen. Het is daarnaast FTSE 250 component. Het bedrijf werd in 1946 opgericht en Litrose Investment Limited is een bekende dochter.

John Thomas Bell was de oprichter van het bedrijf, dat hij samen runde met zijn twee zonen John en Russell. Ze waren actief als John T. Bell & Son en groeiden uit tot bekende woningbouwers. North British nam familiebedrijf Bellway vervolgens over in 1963.

aandeel bellway kopen

Wel of niet aandelen Bellway kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van Bellway te kopen? Dan is het goed om te weten wat de sterke en zwakke punten van dit bedrijf zijn.

Een groot voordeel van Bellway is hun goede financiële positie. Het bedrijf heeft weinig schulden en genoeg geld in kas om te groeien. Ook heeft Bellway een brede geografische aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, waardoor ze minder risico lopen bij regionale economische schommelingen.

Echter, er zijn ook enkele risico’s verbonden aan het investeren in Bellway. Zo kan het bedrijf beïnvloed worden door veranderingen in de regelgeving, wat kan leiden tot financiële instabiliteit. Daarnaast is Bellway afhankelijk van de volatiele Britse huizenmarkt en brengen grondaankopen risico’s met zich mee.

Al met al lijkt Bellway een solide bedrijf met een goede financiële positie en efficiënte bedrijfsvoering. Maar zoals bij elke investering, is het belangrijk om zorgvuldig af te wegen of de voordelen opwegen tegen de risico’s.