Aandelen BHP Group kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in BHP Group (AU) aandelen? Op deze pagina kan je direct BHP Group (AU) aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in BHP Group (AU). Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel BHP Group (AU) raadplegen. BHP Group (AU) is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BHP.CHA.

Waar kan je BHP Group (AU) aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel BHP Group (AU) kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel BHP Group (AU)?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel BHP Group (AU). Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in BHP Group (AU)?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van BHP Group (AU)? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in BHP Group (AU) is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in BHP Group (AU).

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse BHP Group

Sterke punten:

  • Marktpositie: BHP Group is een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld en heeft een sterke positie in de markt.
  • Diversificatie: Het bedrijf is actief in verschillende sectoren, waaronder ijzererts, koper, olie en gas, waardoor het minder gevoelig is voor schommelingen in een specifieke sector.
  • Financiële stabiliteit: BHP Group heeft in het verleden stabiele financiële resultaten behaald en heeft een goed track record op het gebied van dividenduitkeringen.

Zwakke punten:

  • Marktvolatiliteit: De prijzen van grondstoffen kunnen sterk fluctueren en kunnen van invloed zijn op de winstgevendheid van het bedrijf.
  • Externe factoren: Het bedrijf is afhankelijk van politieke en economische ontwikkelingen in de landen waarin het actief is, waardoor het risico op onvoorziene gebeurtenissen toeneemt.
  • Milieurisico’s: De mijnbouwsector staat bekend om zijn impact op het milieu, waardoor het bedrijf blootgesteld kan zijn aan regelgevende en reputatierisico’s.

Over BHP Group (AU)

De BHP Group is een mijnbouwbedrijf van ongekende omvang. Door een fusie tussen Broken Pill Proprietary en Billiton uit het Verenigd Koninkrijk ontstond een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van mijnbouw. Ondanks het samengaan hebben de bedrijven nog wel een eigen gezicht als het om de aandelen gaan.

Het hoofdkwartier van BHP Group is gevestigd in Melbourne en het bedrijf dateert al van 1885. Dochters zijn onder meer Billiton Resources en Nippon Manganese Sales. De aandelen worden openbaar verhandeld op de New York Stock Exchange als BHP.

aandeel bhp kopen

Wel of niet aandelen BHP Group kopen?

Overweeg je om te investeren in aandelen en vraag je je af of BHP Group een goede keuze is? BHP Group is een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld en biedt beleggers een interessante kans om te profiteren van de groeiende vraag naar grondstoffen.

Het bedrijf heeft een sterke marktpositie en is actief in verschillende sectoren, waaronder ijzererts, koper, olie en gas. Bovendien heeft het bedrijf in het verleden stabiele financiële resultaten behaald en heeft het een goed track record op het gebied van dividenduitkeringen.

Maar zoals bij elke investering zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen. Zo kan de markt volatiel zijn en kan het rendement op je investering onvoorspelbaar zijn. Bovendien is de mijnbouwsector gevoelig voor politieke en economische ontwikkelingen, en kunnen milieu- en reputatierisico’s een rol spelen.

Of het kopen van BHP Group-aandelen een goede keuze is, hangt af van je persoonlijke doelen, risicobereidheid en beleggingsstrategie. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je besluit om te investeren in aandelen. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen en je geld op de juiste manier investeren.