Aandelen BlueScope Steel kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in BlueScope Steel aandelen? Op deze pagina kan je direct BlueScope Steel aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in BlueScope Steel. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel BlueScope Steel raadplegen. BlueScope Steel is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BSL.CHA.

Waar kan je BlueScope Steel aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel BlueScope Steel kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel BlueScope Steel?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel BlueScope Steel. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in BlueScope Steel?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van BlueScope Steel? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in BlueScope Steel is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in BlueScope Steel.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse BlueScope Steel

Sterke punten BlueScope Steel

  • Diversificatie: BlueScope Steel biedt een breed scala aan staalproducten en -diensten, waardoor het bedrijf minder gevoelig is voor veranderingen in de vraag naar een specifiek product.
  • Wereldwijde aanwezigheid: Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de regio Azië-Pacific en is ook actief in Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika.
  • Innovatie: BlueScope Steel blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten en productieprocessen te ontwikkelen, wat het bedrijf kan helpen concurrerend te blijven en nieuwe markten te betreden.

Zwakke punten BlueScope Steel

  • Gevoeligheid voor economische cycli: Het bedrijf is sterk afhankelijk van de bouw- en constructie-industrie, waardoor het kwetsbaar is voor schommelingen in de economische cycli en de vraag naar staalproducten.
  • Risico’s in de toeleveringsketen: BlueScope Steel is afhankelijk van een aantal leveranciers voor grondstoffen, en verstoringen in de toeleveringsketen kunnen het bedrijf beïnvloeden.
  • Intense concurrentie: De staalindustrie is zeer competitief en BlueScope Steel staat onder druk om te concurreren op prijs en kwaliteit.

Over Bluescope Steel

Bluescape Steel is zoals de naam al doet vermoeden een staalbedrijf. Het levert materialen aan de bouwwereld. Behalve in thuisland Australië is de onderneming actief in landen als Nieuw Zeeland, Azië en Noord Amerika. In totaal heeft Bluescape Steel de beschikking over honderd fabrieken verdeeld over zeventien landen.

BSL, onder die noemer worden de aandelen van het bedrijf verhandeld op de Australische beurs. Hoofdkantoor van Bluescape Steel staat in Melbourne. BHP is overigens oprichter van het bedrijf, die oprichting vond plaats in 2002. Lysaght en New Zealand Steel zijn de meest bekende dochters. 

aandeel bluescope steel kopen

Wel of niet aandelen BlueScope Steel kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen BlueScope Steel, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te begrijpen. Een belangrijke sterke punt van BlueScope Steel is de diversificatie van zijn producten en diensten, waardoor het bedrijf minder kwetsbaar is voor veranderingen in de vraag naar een specifiek product. Bovendien heeft het bedrijf een wereldwijde aanwezigheid en blijft het investeren in innovatie.

Aan de andere kant is BlueScope Steel gevoelig voor schommelingen in de economische cycli en de bouw- en constructie-industrie, die een belangrijke bron van inkomsten vormen voor het bedrijf. Ook is er het risico van verstoringen in de toeleveringsketen en intense concurrentie in de staalindustrie.

Al met al kan het kopen van aandelen BlueScope Steel een goede investeringsmogelijkheid zijn, gezien de wereldwijde aanwezigheid en diversificatie van het bedrijf. Echter, zoals bij elke investering, is het belangrijk om de risico’s te begrijpen en een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw persoonlijke financiële doelen en situatie.