Aandelen BOC kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in BOC (HK) aandelen? Op deze pagina kan je direct BOC (HK) aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in BOC (HK). Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel BOC (HK) raadplegen. BOC (HK) is een aandeel uit Hong Kong. Het aandeel wordt verhandeld in Hong Kong Dollar aan de HKEX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool 2388.HK.

Waar kan je BOC (HK) aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel BOC (HK) kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel BOC (HK)?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel BOC (HK). Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in BOC (HK)?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van BOC (HK)? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in BOC (HK) is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in BOC (HK).

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse BOC

Sterke punten:

  • Leidende positie: BOC is een van de grootste banken ter wereld en heeft een sterke positie in de Chinese financiële sector.
  • Diversificatie: Het bedrijf heeft geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsgebieden, zoals asset management en investment banking, om de omzetgroei te stimuleren.
  • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een sterke financiële positie met een hoog rendement op eigen vermogen en een lage schuldratio.

Zwakke punten:

  • Regelgevingsrisico’s: Het bedrijf is afhankelijk van de regelgeving van de Chinese overheid en kan worden beïnvloed door veranderingen in het beleid.
  • Concurrentiedruk: De banksector in China is competitief, met sterke concurrentie van andere grote spelers zoals ICBC en China Construction Bank.
  • Risico op slechte leningen: Het bedrijf heeft een grote blootstelling aan leningen aan staatsbedrijven en lokale overheden, wat kan leiden tot verliezen als deze partijen niet in staat zijn om hun leningen terug te betalen.

Over BOC

BOC staat voor Bank of China. Het is een Chinese bank en staatsbedrijf dat in 1912 opgericht werd en de Government Bank of Imperial China moest doen vergeten. Tot het jaar 1948 was BOC ook de centrale bank van het land, Van de grootste Chinese banken is BOC ongetwijfeld de meest actieve.
 
Het hoofdkantoor van BOC staat in Peking en oprichter was Chen Jintao, die dat in 1912 deed. Moederbedrijf is Central Huijin Investment, een bedrijf dat in het bezit is van 65 procent van de aandelen, Deze investeringsmaatschapij heeft ook aandelen in de andere drie grote banken van China overigens.

aandeel boc kopen

Wel of niet aandelen BOC kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen van Bank of China (BOC), is het belangrijk om te kijken naar de voor- en nadelen voordat je een beslissing neemt.

Een groot voordeel van het kopen van aandelen van BOC is dat het een van de grootste banken ter wereld is met een sterke positie in de Chinese financiële sector. Dit betekent dat het bedrijf een stabiele inkomstenstroom genereert en een goed rendement op eigen vermogen heeft. Daarnaast heeft BOC geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsgebieden, zoals asset management en investment banking, om de omzetgroei te stimuleren.

Maar er zijn ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van BOC. Zo is het bedrijf afhankelijk van de regelgeving van de Chinese overheid, wat betekent dat veranderingen in beleid een negatieve invloed kunnen hebben op de prestaties van het bedrijf. Daarnaast is de concurrentie op de Chinese bankmarkt sterk, wat kan leiden tot druk op de winstgevendheid van BOC. Ook is er een risico op slechte leningen als staatsbedrijven en lokale overheden hun leningen niet kunnen terugbetalen.

Als je besluit om aandelen van BOC te kopen, is het belangrijk om deze risico’s te begrijpen en je portefeuille te diversifiëren om eventuele verliezen te beperken. Het is ook aan te raden om regelmatig het nieuws en de ontwikkelingen van het bedrijf en de markt te volgen, zodat je op de hoogte blijft van mogelijke veranderingen die van invloed kunnen zijn op je investering.