Aandelen Borussia Dortmund kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Borussia Dortmund aandelen? Op deze pagina kan je direct Borussia Dortmund aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Borussia Dortmund. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Borussia Dortmund raadplegen. Borussia Dortmund is een aandeel uit Duitsland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Frankfurt Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BVB.DE.

Waar kan je Borussia Dortmund aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Borussia Dortmund kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Borussia Dortmund?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Borussia Dortmund. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Borussia Dortmund?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Borussia Dortmund? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Borussia Dortmund is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Borussia Dortmund.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Borussia Dortmund

Sterke punten:

  • Lojale fanbase: Borussia Dortmund heeft een grote en loyale fanbase, wat zorgt voor hoge inkomsten uit merchandising en kaartverkoop.
  • Talentontwikkeling: De club staat bekend om haar focus op talentontwikkeling, wat heeft geleid tot het succesvol opzetten van jonge spelers die later voor grote bedragen zijn verkocht.
  • Financiële stabiliteit: Borussia Dortmund heeft een gezonde financiële positie en heeft de afgelopen jaren winstgevendheid laten zien.

Zwakke punten:

  • Concurrentie: Borussia Dortmund heeft te maken met sterke concurrentie van andere grote clubs, wat kan leiden tot verlies van spelers en minder sportief succes.
  • Geen recent kampioenschap: Borussia Dortmund heeft sinds 2012 geen kampioenschap meer gewonnen in de Bundesliga, wat kan leiden tot ontevredenheid bij fans en minder aantrekkelijkheid voor potentiële spelers.
  • Geen eigen stadion: Borussia Dortmund huurt momenteel het Signal Iduna Park, wat kan leiden tot minder inkomsten uit kaartverkoop en minder controle over de eigen faciliteiten.

Over Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is een bekende Duitse voetbalclub. Het speelt haar wedstrijden in het grootste voetbalstadion van de Bundesliga, het Signal Iduna Park. Berucht is de gelbe wand in dat stadion, dat opvalt door de steile, hoge tribunes. Zwart geel zijn de clubkleuren van Ballspiel Verein Borussia, dat in de geschiedenis al een aantal Europese en tal van nationale prijzen in de wacht sleepte.

Borussia Dortmund werd al in 1909 opgericht en is een bekende binnen het kampioenenbal van het voetbal, de Champions League. De club is op de beurs actief, Aandelen van de club worden op  de Deutsche Börse verhandeld als BVB.

aandeel borussia dortmund kopen

Wel of niet aandelen Borussia Dortmund kopen?

Als fan van Borussia Dortmund kan het verleidelijk zijn om ook aandelen te kopen van je favoriete voetbalclub. Maar is dat wel verstandig? Laten we eens kijken naar de sterke en zwakke punten van Borussia Dortmund als belegging.

Sterke punten: Borussia Dortmund heeft een loyale fanbase en een gezonde financiële positie. Daarnaast heeft de club een goed track record in talentontwikkeling, wat kan leiden tot hoge verkoopbedragen voor jonge spelers.

Zwakke punten: Borussia Dortmund heeft te maken met sterke concurrentie van andere grote clubs en heeft sinds 2012 geen kampioenschap meer gewonnen. Ook huurt de club momenteel het Signal Iduna Park, wat kan leiden tot minder inkomsten uit kaartverkoop.

Over het algemeen lijkt Borussia Dortmund een stabiele en gezonde investering, maar het is belangrijk om te onthouden dat aandelen altijd een risico met zich meebrengen en dat er geen garantie is voor succes. Als je als fan toch graag aandelen wilt kopen, is het verstandig om je goed te laten informeren en advies in te winnen van een professional.