Beleggen in Boskalis aandelen: analyse & koers

Boskalis is een van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. Het is een Nederlands bedrijf, maar de organisatie is ook in vele andere landen actief. Wil jij Boskalis aandelen kopen? Dan vertellen wij je graag meer over deze organisatie en het beleggen in Boskalis op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

De officiële naam van Boskalis is Koninklijke Boskalis Westminster NV. Dit is een Nederlandse organisatie die diverse diensten aanbiedt, maar voornamelijk bekend is geworden als baggermaatschappij. Het bedrijf is zelfs een van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. Het hoofdkantoor van Boskalis is nog altijd in Nederland gevestigd, namelijk in Papendrecht.
Boskalis werd in het jaar 1910 opgericht. Sinds die tijd is het bedrijf erg groot geworden, onder andere door diverse overnames te doen. Zo heeft Boskalis Smit Internationale overgenomen in 2008, Dockwise in 2012, Fairmount in 2014 en Gardline in 2017.
Beleggen in Boskalis

De cijfers van Boskalis

Boskalis laat al enkele jaren goede cijfers zien. In 2016 was de omzet van het bedrijf 2596 miljoen euro. De winst was dat jaar 280,5 miljoen euro, exclusief buitengewone lasten. Kijken we naar de cijfers van 2015 en daarvoor, dan zien we dat Boskalis het in 2016 beter heeft gedaan. Het bedrijf is al ontzettend groot en doet het al jaren goed, maar gaat nog altijd vooruit.
Op dit moment heeft Boskalis ongeveer 12.000 werknemers. Niet alleen in Nederland, maar ook in de vele andere landen waar het bedrijf op dit moment actief is.

De actuele Boskalis koers

Het aandeel Boskalis heeft van 2009 tot en met 2015 een flinke groei laten zien. Nu gaat het al enkele jaren wat minder goed met het aandeel. De koers stijgt nog altijd regelmatig, maar is nog lang niet zo hoog als de koers van 2015. Ook gebeurt het regelmatig dat de koers een beetje daalt, om vervolgens weer te stijgen.
Dit maakt het aandeel Boskalis ideaal voor CFD beleggen, waarbij je speculeert op alle soorten koersschommelingen (koersstijgingen en koersdalingen). Wil je op de korte termijn geld verdienen met het aandeel Boskalis? Dan is CFD beleggen zeker iets voor jou.
Hierbij kan je gebruik maken van technische analyse. Je bestudeert dan de grafiek en je gaat op zoek naar bepaalde terugkerende patronen. Vervolgens kan je orders plaatsen en je beleggingsstrategie daarmee geheel automatiseren. Op die manier kan je meerdere succesvolle trades uitvoeren op Boskalis.

Beleggen in Boskalis aandelen

Je kunt ervoor kiezen op de lange termijn in Boskalis te investeren. Dit doe je door Boskalis aandelen te kopen en deze langere tijd in je beleggingsportefeuille te houden. Op dit moment is een lange termijn investering in Boskalis echter niet zo interessant, simpelweg omdat het aandeel Boskalis het niet zo goed doet. Van 2009 tot 2015 hebben beleggers veel geld verdiend met hun Boskalis aandelen, maar nu is het rendement erg laag.
Wanneer je toch Boskalis aandelen wilt kopen, heb je een account nodig bij een online aandelen broker. Een goede Nederlandse online broker is DEGIRO. Bij DEGIRO kan je namelijk eenvoudig aandelen Boskalis kopen en verkopen tegen relatief lage tarieven. Klik hier om een gratis account te openen bij DEGIRO.
Wat je beter kunt doen, is op de korte termijn investeren in Boskalis. Dit doe je bij een online broker als Plus500. Ga je short, dan speculeer je op een koersdaling. Daalt de koers van Boskalis inderdaad, dan behaal je een goed resultaat. Denk je juist dat de koers gaat stijgen? Dan ga je long. Dan behaal je een goed resultaat wanneer dit inderdaad gebeurt. Vanzelfsprekend kan je wanneer je de verkeerde optie selecteert ook een flink bedrag verliezen.
Omdat de koers van Boskalis erg beweeglijk is en regelmatig stijgt en weer daalt, kun je op deze manier goede resultaten behalen. Door de hefboom van het CFD kan je ook met kleinere bedrag serieuze investeringen doen in Boskalis. Op die manier kan het aandeel zelfs wanneer het bagger gaat goed renderen!
Wil je meer weten over de exacte werking van baggeren? Het is handig om de achterliggende techniek te begrijpen voordat je belegt in het bedrijf. Lees hier meer over hoe baggeren precies in zijn werking gaat.

Over Boskalis

Het Nederlandse bedrijf Boskalis heet voluit Koninklijke Boskalis Westminster. Het is een bekend Nederlands bedrijf dat geldt als een van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. Boskalis doet vooral aan landwinning en ook de  aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen behoren tot de corebusiness. Bovendien beschermt Boskalis verschillende kusten en oevers.
Aandelen Boskalis worden als BOKA verhandeld op de Amsterdamse beurs. In Papendrecht staat het hoofdkantoor van het bedrijf dat in 1910 opgericht werd. VBMS is de bekendste dochteronderneming van Boskalis. Oprichters van Boskalis zijn Johannes Kraaijeveld en Ellen van Noordenne. 

aandeel boskalis kopen