Aandelen BP kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in BP aandelen? Op deze pagina kan je direct BP aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in BP. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel BP raadplegen. BP is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BP-L.

Waar kan je BP aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel BP kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel BP?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel BP. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in BP?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van BP? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in BP is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in BP.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse BP

Sterke punten:

  • Groot en gevestigd bedrijf: BP is een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld en heeft een lange geschiedenis van stabiele financiële prestaties.
  • Diversificatie: BP is actief in verschillende sectoren, waaronder hernieuwbare energie, wat het bedrijf kan helpen om te blijven groeien en zich aan te passen aan veranderingen in de markt.
  • Investeringen in hernieuwbare energie: BP heeft aangekondigd te willen investeren in hernieuwbare energie, waardoor het bedrijf kan profiteren van de verschuiving naar duurzame energiebronnen.

Zwakke punten:

  • Uitdagingen in de olie- en gasindustrie: BP heeft te maken gehad met verschillende uitdagingen, zoals de olieramp in de Golf van Mexico en de impact van klimaatverandering op de olie- en gasindustrie.
  • Risico’s op de aandelenmarkt: Zoals bij alle aandelen, is er altijd een risico dat de waarde van BP-aandelen kan dalen als gevolg van veranderingen in de economie, de markt of de prestaties van het bedrijf zelf.
  • Onzekerheid over de toekomst van fossiele brandstoffen: De verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen kan onzekerheid creëren over de toekomst van fossiele brandstoffen, waaronder die waar BP nog steeds in investeert.

Over BP

Wie weet nou niet wat BP is? BP is een wereldwijd bekend aardoliebedrijf. Je vindt het hoofdkwartier in Engeland in Londen om precies te zijn. BP behoort tot de Supermajor maatschappijen. Dit zijn de zes grootste staatsonafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld  De aandelen van BP worden verhandeld onder de noemer BP op de London Stock Exchange. 

Grote man achter BP is William Knox D’ Arcy, de oprichter van de onderneming. Hij deed dat overigens in het jaar 1909. Bekende dochtermaatschappijen van BP zijn onder meer Castrol, Aral, Arco en Thorntons. 

aandeel bp kopen

Wel of niet aandelen BP kopen?

BP, voorheen bekend als British Petroleum, is een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld. Maar is het een goed idee om te investeren in aandelen van dit bedrijf?

Het is belangrijk om te beseffen dat beleggen in aandelen altijd risico’s met zich meebrengt. De waarde van aandelen kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de economie, de markt en de prestaties van het bedrijf zelf.

BP heeft de afgelopen jaren verschillende uitdagingen gehad, zoals de olieramp in de Golf van Mexico en de impact van klimaatverandering op de olie- en gasindustrie. Het bedrijf heeft echter stappen genomen om zijn bedrijfsmodel te veranderen en meer te investeren in hernieuwbare energie.

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in aandelen, kan BP een optie zijn om te overwegen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van prestaties op de aandelenmarkt en is actief in verschillende sectoren, waaronder hernieuwbare energie.

Onthoud echter altijd dat beleggen in aandelen risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om jezelf goed te informeren voordat je investeert. Overweeg altijd verschillende opties en maak een weloverwogen beslissing.