Aandelen bpost kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Bpost aandelen? Op deze pagina kan je direct Bpost aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Bpost. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Bpost raadplegen. Bpost is een aandeel uit België. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Brussels Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BPOST.BR.

Waar kan je Bpost aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Bpost kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Bpost?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Bpost. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Bpost?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Bpost? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Bpost is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Bpost.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse bpost

Sterke punten:

  • Monopoliepositie: bpost is de enige aanbieder van universele postdiensten in België, wat zorgt voor een stabiele inkomstenstroom.
  • Diversificatie: bpost heeft zich ook gericht op andere diensten, zoals pakketbezorging en logistiek, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van traditionele postdiensten.
  • Internationale aanwezigheid: bpost heeft een internationaal netwerk opgebouwd, met een sterke positie in de Benelux, en is ook actief in andere Europese landen en de Verenigde Staten.

Zwakke punten:

  • Dalende postvolumes: Door de opkomst van digitale communicatie en alternatieven voor postdiensten, zoals e-mail en online betalingen, daalt het volume aan traditionele postzendingen.
  • Regulering: bpost is sterk gereguleerd door de overheid, wat kan leiden tot beperkingen en uitdagingen voor het bedrijf.
  • Concurrentie: bpost heeft te maken met concurrentie van andere aanbieders van post- en logistieke diensten, zowel in België als internationaal.

Over bPost

bPost is een postbedrijf dat tot het jaar 2010 actief was onder de naam De Post. Het bedrijf is met het hoofdkwartier gevestigd in Brussel.  Bekende dochter van bPost is de bPostbank, terwijl ook Radial dit is. 

Het moge duidelijk zijn, bPost bezorgt post en geeft daarnaast Belgische postzegels uit, zegels die worden gedrukt in de bekende Zegeldrukkerij van Mechelen. Daarnaast is bPost vooral de leidende onderneming op het gebied van post in België en biedt het een breed aanbod van postale diensten en is het ook actief binnen de wereld van koeriersdiensten. 

aandeel bpost kopen

Wel of niet aandelen bpost kopen?

bpost is de enige aanbieder van universele postdiensten in België en heeft daarmee een monopoliepositie. Dit zorgt voor een stabiele inkomstenstroom. Ook heeft bpost zich gericht op andere diensten, zoals pakketbezorging en logistiek, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van traditionele postdiensten. Daarnaast heeft bpost een internationaal netwerk opgebouwd, met een sterke positie in de Benelux en andere Europese landen.

Echter heeft bpost te maken met dalende postvolumes door de opkomst van digitale communicatie en alternatieven voor postdiensten. Ook is bpost sterk gereguleerd door de overheid, wat kan leiden tot beperkingen en uitdagingen voor het bedrijf. Daarnaast heeft bpost te maken met concurrentie van andere aanbieders van post- en logistieke diensten, zowel in België als internationaal.

Of je wel of niet aandelen bpost moet kopen is afhankelijk van je eigen beleggingsstrategie en risicobereidheid. Het is belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf goed af te wegen voordat je een beslissing maakt. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur.