Aandelen British American Tobacco kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in British American Tobacco aandelen? Op deze pagina kan je direct British American Tobacco aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in British American Tobacco. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel British American Tobacco raadplegen. British American Tobacco is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BATS-L.

Waar kan je British American Tobacco aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel British American Tobacco kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel British American Tobacco?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel British American Tobacco. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in British American Tobacco?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van British American Tobacco? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in British American Tobacco is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in British American Tobacco.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse British American Tobacco

Sterke punten

 • Groot marktaandeel: British American Tobacco is één van de grootste tabaksbedrijven ter wereld en heeft een groot marktaandeel.
 • Bekende merken: Het bedrijf heeft een aantal bekende merken in zijn portfolio, zoals Lucky Strike, Dunhill en Pall Mall.
 • Goede financiële resultaten: British American Tobacco heeft de afgelopen jaren goede financiële resultaten behaald.
 • Diversificatie: Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren gediversifieerd door ook te investeren in e-sigaretten en andere alternatieve producten.

Zwakke punten

 • Regelgeving: De tabaksindustrie heeft te maken met strenge regelgeving en er zijn steeds meer landen die tabaksproducten willen verbieden of strenger willen reguleren.
 • Gezondheidsrisico’s: Het roken van tabak brengt gezondheidsrisico’s met zich mee en er is steeds meer aandacht voor de schadelijke effecten van tabak.
 • Concurrentie: British American Tobacco heeft te maken met hevige concurrentie van andere tabaksbedrijven en alternatieve producten zoals e-sigaretten en vape-producten.
 • Maatschappelijke druk: Er is steeds meer maatschappelijke druk om te stoppen met het gebruik van tabak en om bedrijven die tabaksproducten produceren te boycotten.

Over British American Tobacco

British American Tobacco is een heel grote Britse tabaksfabrikant met bekendheid in alle windstreken op aarde. De aandelen worden op de Londen Stock Exchange verhandeld als BATS.  Hoofdkwartier van de tabaksgigant vind je in het Engelse Londen en bekende dochters zijn onder andere Reynolds American en Imperial Tobacco.

De onderneming stamt uit 1902 en tabak, sigaretten en shag spelen elke dag opnieuw een cruciale rol binnen de onderneming. British American Tobacco voert merken als Lucky Strike, Pall Mall, Caballeros, Dunhill en ook Kent, om er slechts een aantal te noemen.

aandeel british american tobacco

Wel of niet aandelen British American Tobacco kopen?

Ben je op zoek naar een aandeel om in te investeren en overweeg je British American Tobacco? Het is belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen te kopen.

Aan de ene kant heeft British American Tobacco een groot marktaandeel en een aantal bekende merken in zijn portfolio, zoals Lucky Strike en Dunhill. Het bedrijf heeft ook goede financiële resultaten behaald en heeft zich gediversifieerd door te investeren in e-sigaretten en andere alternatieve producten.

Aan de andere kant heeft de tabaksindustrie te maken met strenge regelgeving en gezondheidsrisico’s. Daarnaast heeft British American Tobacco te maken met hevige concurrentie van andere tabaksbedrijven en alternatieve producten, en is er steeds meer maatschappelijke druk om te stoppen met het gebruik van tabak.

Al met al lijkt British American Tobacco een redelijk stabiele investering, maar het is belangrijk om rekening te houden met de risico’s die gepaard gaan met de tabaksindustrie en de mogelijkheid dat de regelgeving in de toekomst nog strenger wordt. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen en te kijken of deze investering past binnen jouw beleggingsstrategie en risicobereidheid.