Aandelen Britvic kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Britvic aandelen? Op deze pagina kan je direct Britvic aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Britvic. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Britvic raadplegen. Britvic is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BVIC-L.

Waar kan je Britvic aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Britvic kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Britvic?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Britvic. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Britvic?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Britvic? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Britvic is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Britvic.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Britvic

Sterke punten:

  • Stabiele merkenportefeuille: Britvic bezit een portfolio van bekende merken in de drankenindustrie, zoals Pepsi, 7UP en Lipton Ice Tea. Dit biedt het bedrijf een stabiele basis voor inkomsten en groei.
  • Focus op duurzaamheid: Britvic heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van zijn CO2-uitstoot en het gebruik van duurzame verpakkingen. Dit kan bijdragen aan een positief imago en aan waardecreatie op de lange termijn.
  • Internationale groeimogelijkheden: Britvic is actief in diverse internationale markten en heeft daarmee potentieel voor groei buiten het Verenigd Koninkrijk.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van grote klanten: Britvic is sterk afhankelijk van enkele grote klanten, zoals supermarktketens. Veranderingen in de relaties met deze klanten kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de omzet en winstgevendheid van het bedrijf.
  • Concurrentie: Britvic opereert in een zeer competitieve markt met grote concurrentie van andere drankenbedrijven. Dit kan de groeimogelijkheden van het bedrijf beperken.
  • Regelgevingsrisico’s: Britvic is onderhevig aan veranderende regelgeving in de voedings- en drankenindustrie, wat invloed kan hebben op de bedrijfsvoering en winstgevendheid.

Over Britvic

Britvic is een Britse producent van populaire frisdranksoorten. De succesvolle onderneming is gevestigd in Hemel Hempstead in Herfordshire. De aandelen worden op de London Stock Exchange verhandeld en daarnaast is het een FTSE 250 component. Britvic maakt overigens onder de eigen naam frisdrank.

Britvic heeft een bijzonder rijke geschiedenis die helemaal teruggaat naar het jaar 1845. Teisseire en Fruite zijn de meeste bekende dochters van Britvic. Het bedrijf werd opgericht als British Vitamin Products Company. Aanvankelijk produceerde deze onderneming vooral en alleen vruchtensappen. Pas in 1971 kreeg het vervolgens de nam Britvic.

aandeel britvic kopen

Wel of niet aandelen Britvic kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen, dan is het belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat je investeert. Britvic, een bekende frisdrankfabrikant in het Verenigd Koninkrijk, is een optie waar je misschien naar kijkt. Maar is het een verstandige investering?

Allereerst is het goed om te weten dat Britvic al een lange tijd op de markt is en een gevestigde naam heeft in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Het bedrijf heeft een sterke positie in de frisdrankmarkt en heeft een gevarieerd assortiment van merken, waaronder Robinsons, Tango en Pepsi.

Daarnaast heeft Britvic een consistent financieel trackrecord en heeft het bedrijf in de afgelopen jaren zijn omzet en winst weten te verhogen. Het bedrijf heeft ook aangegeven te blijven investeren in groei en innovatie, wat positief kan zijn voor de toekomstige aandelenwaarde.

Aan de andere kant is het goed om te onthouden dat de frisdrankindustrie zeer competitief is en dat Britvic mogelijk onderhevig is aan veranderingen in consumentenvoorkeuren en wetgeving. Ook kan de aandelenprijs volatiel zijn en kan het moeilijk zijn om te voorspellen hoe deze zich zal ontwikkelen.

Kortom, het kopen van aandelen Britvic kan een interessante investering zijn, maar het is belangrijk om alle aspecten zorgvuldig te overwegen voordat je een beslissing maakt. Zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet en eventueel advies vraagt aan een financieel adviseur voordat je investeert.