Aandelen BT kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in BT aandelen? Op deze pagina kan je direct BT aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in BT. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel BT raadplegen. BT is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BT-A-L.

Waar kan je BT aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel BT kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel BT?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel BT. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in BT?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van BT? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in BT is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in BT.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse BT

Sterke punten

 • Goede financiële positie: BT heeft een solide financiële positie met sterke liquiditeit en een hoge credit rating.
 • Diversiteit in diensten: Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, waaronder netwerk-, communicatie-, IT- en beveiligingsoplossingen.
 • Wereldwijde aanwezigheid: BT heeft een wereldwijd bereik en bedient klanten in meer dan 180 landen.
 • Sterke partnerschappen: Het bedrijf heeft sterke partnerschappen met toonaangevende technologiebedrijven zoals Cisco, Microsoft en Salesforce.

Zwakke punten

 • Intense concurrentie: BT opereert in een zeer competitieve industrie, met grote concurrentie van zowel gevestigde spelers als nieuwe toetreders.
 • Regelgevingsrisico: Als een gereguleerde onderneming wordt BT beïnvloed door veranderingen in de regelgeving, waaronder prijsbeperkingen en toegangsverplichtingen.
 • Beperkte groei: Het bedrijf heeft te maken met beperkte groei in sommige markten, zoals traditionele telecommunicatiediensten.

Over BT

BT is behalve in het eigen land Verenigd Koninkrijk ook in ons land behoorlijk actief. Het leverde bijvoorbeeld de datanetwerken aan grote zakelijke klanten in Nederland. Dat deed het toen onder de naam BT Worldwide. Later ging BT samen met de Nederlandse Spoorwegen de ondertussen ook erg bekende joint venture Telfort aan.

De aandelen van BT worden verhandeld op de beurs in Londen als BT.A. In Jan de Plessis heeft het een erkende voorzitter, zoals het hoofdkwartier gevestigd is in Londen. Bekende dochterondernemers zijn BT Sport, EE, Plusnet en Openreach.

aandeel bt kopen

Wel of niet aandelen BT kopen?

Als je nadenkt over het investeren in aandelen, kan BT een optie zijn die de moeite waard is om te overwegen. Maar voordat je de sprong maakt, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te begrijpen.

Een van de sterke punten van BT is de goede financiële positie van het bedrijf. BT heeft solide financiën en een hoge credit rating, wat het bedrijf in staat stelt om te investeren in groei en innovatie. Daarnaast heeft BT een breed scala aan diensten en een wereldwijde aanwezigheid, wat de mogelijkheid biedt om klanten over de hele wereld te bedienen.

Aan de andere kant zijn er ook enkele zwakke punten om rekening mee te houden. BT opereert in een zeer competitieve industrie en heeft te maken met beperkte groei in sommige markten. Daarnaast kan het bedrijf worden beïnvloed door veranderingen in de regelgeving.

Dus, moet je aandelen BT kopen? Het antwoord hangt af van je beleggingsdoelen en risicobereidheid. Als je op zoek bent naar een bedrijf met solide financiën en wereldwijde aanwezigheid, kan BT een goede optie zijn. Maar als je niet bereid bent om te investeren in een bedrijf dat opereert in een competitieve en gereguleerde industrie, dan kan het beter zijn om elders te zoeken. Doe altijd grondig onderzoek voordat je investeert en raadpleeg indien nodig een financieel adviseur.