Aandelen Buzzi Unicem kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Buzzi Unicem aandelen? Op deze pagina kan je direct Buzzi Unicem aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Buzzi Unicem. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Buzzi Unicem raadplegen. Buzzi Unicem is een aandeel uit Italië. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Borsa Italiana. Het bedrijf is te vinden onder het symbool BZU-I.

Waar kan je Buzzi Unicem aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Buzzi Unicem kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Buzzi Unicem?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Buzzi Unicem. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Buzzi Unicem?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Buzzi Unicem? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Buzzi Unicem is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Buzzi Unicem.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Buzzi Unicem

Sterke punten

 • Leidende positie in de bouwsector: Buzzi Unicem is een toonaangevend bedrijf in de bouwsector, met een sterke positie in de productie en distributie van cement, beton en andere bouwmaterialen.
 • Geografische diversificatie: Het bedrijf heeft een wereldwijde aanwezigheid met productiefaciliteiten en verkoopnetwerken in verschillende landen, wat zorgt voor diversificatie en risicospreiding.
 • Stabiele vraag naar bouwmaterialen: De vraag naar cement en beton is vaak stabiel, aangezien deze materialen essentieel zijn in de bouwsector, wat kan bijdragen aan een stabiele inkomstenstroom voor Buzzi Unicem.
 • Efficiënte productieprocessen: Het bedrijf heeft geïnvesteerd in moderne productieprocessen en technologieën om de efficiëntie te verhogen en de operationele kosten te optimaliseren.
 • Focus op duurzaamheid: Buzzi Unicem heeft een sterke focus op duurzaamheid en milieuvriendelijke productie, wat kan bijdragen aan positieve reputatie en klantloyaliteit.

Zwakke punten

 • Gevoeligheid voor economische cyclus: De bouwsector is gevoelig voor economische schommelingen, wat invloed kan hebben op de vraag naar bouwmaterialen en de financiële resultaten van Buzzi Unicem.
 • Concurrentie: Buzzi Unicem opereert in een competitieve markt, waarin andere spelers ook actief zijn en strijden om marktaandeel.
 • Regelgeving en vergunningen: Als producent van bouwmaterialen is Buzzi Unicem onderworpen aan verschillende regelgeving en vergunningen, wat kan leiden tot extra kosten en compliance-uitdagingen.
 • Grondstoffenprijzen: De prijzen van grondstoffen, zoals kalksteen en klei, kunnen volatiel zijn en invloed hebben op de kosten van productie voor Buzzi Unicem.
 • Risico van valutaschommelingen: Aangezien Buzzi Unicem internationaal opereert, is het blootgesteld aan valutaschommelingen, wat invloed kan hebben op de financiële resultaten.

Over Buzzi Unicem

Buzzi Unicem is een Italiaans bedrijf, dat de aandelen openbaar verhandeld op de Borsa Italia. De onderneming houdt zich specifiek bezig met cement en wat men noemt stortklaar beton en bouwaggregaten, dat het zelf produceert.

Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Casale Monferrato. Deze stad wordt ook wel de cementhoofdstad van Italië genoemd. Op de Borsa Italiana worden de aandelen verhandeld onder de aanduiding BZU. Giovanni Agnelli is de oprichter van het bedrijf, iets dat hij in 1999 deed. Dyckerhoff is een bekende dochteronderneming van Buzz Unicem.

aandeel buzzi unicem kopen

Wel of niet aandelen Buzzi Unicem kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, kan Buzzi Unicem een interessante optie zijn. Als leidende speler in de bouwsector, met wereldwijde aanwezigheid en focus op duurzaamheid, heeft het bedrijf sterke punten. Buzzi Unicem heeft efficiënte productieprocessen en profiteert van de stabiele vraag naar bouwmaterialen. Bovendien heeft het bedrijf een positieve reputatie en klantloyaliteit vanwege de duurzame productie.

Aan de andere kant zijn er ook zwakke punten om rekening mee te houden. De bouwsector is gevoelig voor economische schommelingen, en Buzzi Unicem opereert in een competitieve markt met concurrentie van andere spelers. Regelgeving en vergunningen kunnen extra kosten met zich meebrengen, en de prijzen van grondstoffen en valutaschommelingen kunnen invloed hebben op de financiële resultaten.

Het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen of Buzzi Unicem aandelen kopen past bij jouw beleggingsstrategie en risicobereidheid. Het kan raadzaam zijn om professioneel advies in te winnen en de marktomstandigheden en het bedrijf grondig te analyseren voordat je een beslissing neemt.