Aandelen Cairn Energy kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Cairn Energy aandelen? Op deze pagina kan je direct Cairn Energy aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Cairn Energy. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Cairn Energy raadplegen. Cairn Energy is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CNE-L.

Waar kan je Cairn Energy aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Cairn Energy kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Cairn Energy?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Cairn Energy. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Cairn Energy?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Cairn Energy? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Cairn Energy is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Cairn Energy.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Cairn Energy

Sterke punten

  • Grote oliereserves – Cairn Energy heeft grote oliereserves in diverse landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Mexico.
  • Succesvolle exploratieprojecten – Het bedrijf heeft de afgelopen jaren succesvolle exploratieprojecten uitgevoerd, wat heeft bijgedragen aan de groei van de oliereserves van het bedrijf.
  • Goed managementteam – Het managementteam van Cairn Energy heeft veel ervaring in de olie- en gassector en heeft in het verleden bewezen in staat te zijn om belangrijke beslissingen te nemen.

Zwakke punten

  • Afhankelijkheid van olieprijzen – Cairn Energy is afhankelijk van de prijs van olie op de internationale markten, wat kan leiden tot schommelingen in de winstgevendheid van het bedrijf.
  • Operationele risico’s – Het bedrijf is actief in diverse landen waar politieke en economische risico’s kunnen spelen, waaronder het risico van nationalisatie van activa of veranderingen in regelgeving.
  • Concurrentie in de sector – Cairn Energy opereert in een concurrerende sector waar andere grote olie- en gasbedrijven actief zijn, wat kan leiden tot prijsdruk en uitdagingen bij het vinden van nieuwe reserves.

Over Cairn Energy

Cairn Energy is een toonaangevend onafhankelijk olie- en gasbedrijf. De onderneming is genoteerd aan de London Stock Exchange waar de aandelen als CNE verhandeld worden. In Edinburgh staat het hoofdkantoor van de onderneming.

Cairn Energy heeft olie en gasreserves op diverse locaties over heel de wereld ontwikkeld. Bekende oprichter van het bedrijf is Bill Gammell, hij deed dat in 1981. Gammell maakte tot dat moment furore als bekende rugbyspeler. Hij richtte het bedrijf samen met zijn vader en zijn broers op overigens. Bekende dochteronderneming van het bedrijf is Capricorn Energy Limited.

aandeel cairn energy kopen

Wel of niet aandelen Cairn Energy kopen?

Cairn Energy is een Schots olie- en gasbedrijf dat actief is in verschillende delen van de wereld. De vraag is of het de moeite waard is om aandelen te kopen in dit bedrijf. Hieronder vind je enkele voor- en nadelen om rekening mee te houden.

Een voordeel van Cairn Energy is dat het bedrijf actief is in verschillende delen van de wereld, zoals het Midden-Oosten en de Noordzee. Dit betekent dat er verschillende bronnen van inkomsten zijn en dat er minder afhankelijkheid is van één specifieke regio. Bovendien heeft Cairn Energy een goede reputatie op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid, wat kan bijdragen aan het imago van het bedrijf.

Een nadeel is dat de olie- en gasindustrie zeer cyclisch is en sterk afhankelijk is van de schommelingen van de olieprijs. Dit betekent dat de winstgevendheid van Cairn Energy kan worden beïnvloed door economische schommelingen. Bovendien kan het risico op geopolitieke spanningen en conflicten in de regio’s waar Cairn Energy actief is, de resultaten van het bedrijf beïnvloeden.

Al met al is het kopen van aandelen in Cairn Energy een risicovolle onderneming, maar het kan interessant zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de olie- en gassector en bereid zijn om risico’s te nemen. Het is echter belangrijk om de marktomstandigheden en de prestaties van het bedrijf nauwlettend te volgen voordat je investeert.