Aandelen Canadian National Railway kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Canadian National Railway aandelen? Op deze pagina kan je direct Canadian National Railway aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Canadian National Railway. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Canadian National Railway raadplegen. Canadian National Railway is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CNI.

Waar kan je Canadian National Railway aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Canadian National Railway kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Canadian National Railway?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Canadian National Railway. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Canadian National Railway?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Canadian National Railway? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Canadian National Railway

Sterke punten Canadian National Railway

 • Uitgebreid spoornetwerk: Canadian National Railway beschikt over een uitgebreid spoornetwerk dat zich uitstrekt over heel Canada en delen van de Verenigde Staten, wat een belangrijk voordeel is voor goederenvervoer.
 • Belangrijke speler in de sector: Het bedrijf is een van de grootste en meest toonaangevende spoorwegmaatschappijen in Noord-Amerika, met een sterke marktpositie en een solide reputatie.
 • Diversiteit van goederenvervoer: Canadian National Railway vervoert een breed scala aan goederen, waaronder grondstoffen, landbouwproducten, auto’s, chemicaliën en intermodale vracht, wat zorgt voor diversificatie van inkomstenbronnen.
 • Efficiënte en betrouwbare dienstverlening: Het bedrijf staat bekend om zijn efficiënte en betrouwbare dienstverlening, met een goede reputatie op het gebied van punctualiteit en klanttevredenheid.
 • Financiële stabiliteit: Canadian National Railway heeft een solide financiële positie, met stabiele inkomsten en winstgevendheid, wat vertrouwen kan geven aan investeerders.

Zwakke punten Canadian National Railway

 • Regelgevingsrisico’s: De spoorwegsector is onderhevig aan strikte regelgeving en beleidswijzigingen, wat invloed kan hebben op de bedrijfsvoering en kosten van Canadian National Railway.
 • Afhankelijkheid van economische omstandigheden: De activiteiten van Canadian National Railway zijn afhankelijk van de economische omstandigheden, aangezien de vraag naar goederenvervoer kan variëren tijdens economische schommelingen.
 • Infrastructuurinvesteringen: Het onderhoud en de uitbreiding van het spoornetwerk vereisen aanzienlijke investeringen, wat druk kan leggen op de financiën van het bedrijf.
 • Concurrentie van andere vervoersmodi: Canadian National Railway concurreert met andere vervoersmodi, zoals vrachtwagens en pijpleidingen, wat uitdagingen kan opleveren bij het behouden en aantrekken van klanten.
 • Milieukwesties: Als spoorwegmaatschappij kan Canadian National Railway te maken krijgen met milieukwesties, zoals de impact van het goederenvervoer op het milieu en de naleving van milieureguleringen.

Over Canadian National Railway

Canadian National Railway is de Canadese spoorwegmaatschappij. De aandelen worden openbaar verhandeld als CNI op de New York Stock Exchange. Cascade Investment geldt als eigenaar van Canadian National Railway dat in Canada alleen de provincies Prins Edwardeiland en Newfoundland en Labrador niet bedient. Het hoofdkwartier van Canadian National Railway is gevestigd in Toronto.

Het bedrijf werd in 1918 opgericht en de onderneming typeert zichzelf als North American’s Railroad. Canadian National Railway heeft de beschikking over liefst 31.500 kilometer spoorlijn en biedt goederenvervoer aan in Canada, het Midden Westen en een deel van de zuidelijke Verenigde Staten.

canadian national railways

Wel of niet aandelen Canadian National Railway kopen?

De Canadian National Railway, een belangrijke speler in de spoorwegsector, heeft misschien je aandacht getrokken als potentiële belegging. Maar is het verstandig om aandelen van Canadian National Railway te kopen? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen.

Een sterke troef van Canadian National Railway is het uitgebreide spoornetwerk dat zich uitstrekt over heel Canada en delen van de Verenigde Staten. Dit geeft hen een groot voordeel in het goederenvervoer. Bovendien is het een van de grootste spoorwegmaatschappijen in Noord-Amerika, wat zorgt voor een solide marktpositie.

Aan de andere kant zijn er enkele risico’s waarmee rekening moet worden gehouden. De spoorwegsector is onderhevig aan strikte regelgeving en beleidswijzigingen, wat van invloed kan zijn op de bedrijfsvoering en kosten van Canadian National Railway. Daarnaast is het bedrijf afhankelijk van economische omstandigheden, aangezien de vraag naar goederenvervoer kan variëren tijdens economische schommelingen.

Voordat je besluit aandelen Canadian National Railway te kopen, is het belangrijk om je onderzoek te doen en advies in te winnen bij een financieel adviseur. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, dus zorg ervoor dat je een weloverwogen beslissing neemt.

Kortom, het kopen van aandelen Canadian National Railway kan aantrekkelijk zijn vanwege hun uitgebreide spoornetwerk en sterke marktpositie. Houd echter rekening met regelgevingsrisico’s en de afhankelijkheid van economische omstandigheden. Doe je due diligence voordat je investeert in Canadian National Railway.