Aandelen Capita kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Capita aandelen? Op deze pagina kan je direct Capita aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Capita. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Capita raadplegen. Capita is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CPI-L.

Waar kan je Capita aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Capita kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Capita?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Capita. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Capita?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Capita? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Capita is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Capita.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Capita

Sterke punten

  • Gespecialiseerd bedrijf: Capita is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van zakelijke ondersteuningsdiensten. Door zich te specialiseren in deze diensten kan Capita zich onderscheiden van andere bedrijven en zich concentreren op het bieden van kwalitatief hoogwaardige diensten.
  • Nieuwe CEO: Capita heeft onlangs een nieuwe CEO aangesteld die het bedrijf wil transformeren en de financiële resultaten wil verbeteren. Dit kan een positieve invloed hebben op de toekomst van het bedrijf.
  • Grote contracten: Capita heeft enkele grote contracten binnengehaald, waardoor de toekomst er rooskleuriger uitziet. Dit kan een teken zijn van het vertrouwen dat klanten hebben in de diensten van Capita.

Zwakke punten

  • Financiële problemen: Capita heeft in de afgelopen jaren te maken gehad met financiële problemen. Dit heeft geleid tot dalende aandelenkoersen en kan een teken zijn van het feit dat het bedrijf in zwaar weer verkeert.
  • Dalende aandelenkoersen: De aandelenkoersen van Capita zijn de afgelopen jaren gedaald, wat kan wijzen op een gebrek aan vertrouwen van beleggers in het bedrijf.
  • Risico’s van investeren: Zoals bij elk bedrijf zijn er risico’s verbonden aan het investeren in Capita. Beleggers moeten zich bewust zijn van deze risico’s en zorgvuldig overwegen of het de moeite waard is om in het bedrijf te investeren.

Over Capita

Capita heeft het hoofdkantoor in de Engelse hoofdstad Londen en is een internationaal dienstverlener dat specialist is in met name bedrijfsproces outsourcing. De aandelen van de onderneming worden openbaar verhandeld als CPI op de London Stock Exchange. Rod Aldridge geldt als oprichter van Capita.

Bekende dochteronderneming van Capita is Capita Property and Infrastructure en het bedrijf zag in 1984 het levenslicht. Hoofdvestiging van de onderneming is Londen. De onderneming werd overigens aanvankelijk opgericht als een van de divisies van het destijds eveneens bekende Chartered Institute of Public Finance and Accountancy.

aandeel capita kopen

Wel of niet aandelen Capita kopen?

Als je op zoek bent naar een bedrijf om in te investeren, heb je misschien wel eens van Capita gehoord. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanbieden van zakelijke ondersteuningsdiensten, zoals IT-oplossingen en personeelsbeheer. Maar is het kopen van aandelen van Capita een slimme zet?

Capita heeft in de afgelopen jaren enkele uitdagingen gehad. Zo heeft het bedrijf te maken gehad met financiële problemen en zijn de aandelenkoersen gedaald. Dit kan een teken zijn dat het bedrijf in zwaar weer verkeert.

Maar er zijn ook positieve ontwikkelingen. Capita heeft een nieuwe CEO aangesteld die het bedrijf wil transformeren en de financiële resultaten wil verbeteren. Bovendien heeft het bedrijf enkele grote contracten binnengehaald, waardoor de toekomst er rooskleuriger uitziet.

Als je overweegt om aandelen van Capita te kopen, is het belangrijk om de risico’s te begrijpen en zorgvuldig onderzoek te doen. Het is mogelijk dat de aandelenkoersen nog verder dalen en er is geen garantie dat het bedrijf zijn problemen zal overwinnen.

Als je bereid bent om wat risico te nemen en vertrouwen hebt in de nieuwe CEO en de toekomstplannen van het bedrijf, kan het kopen van aandelen van Capita op de lange termijn een slimme zet zijn. Maar als je niet zeker weet of het bedrijf zijn financiële problemen kan oplossen, is het misschien beter om je geld elders te investeren.