Aandelen Carl Zeiss kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Carl Zeiss aandelen? Op deze pagina kan je direct Carl Zeiss aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Carl Zeiss. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Carl Zeiss raadplegen. Carl Zeiss is een aandeel uit Duitsland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Frankfurt Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AFX.DE.

Waar kan je Carl Zeiss aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Carl Zeiss kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Carl Zeiss?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Carl Zeiss. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Carl Zeiss?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Carl Zeiss? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Carl Zeiss is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Carl Zeiss.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Carl Zeiss

Sterke punten:

 • Innovatief productassortiment: Carl Zeiss biedt een breed scala aan innovatieve producten op het gebied van optica en opto-elektronica.
 • Globale aanwezigheid: Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van productie- en verkoopvestigingen, waardoor het toegang heeft tot diverse markten en klanten over de hele wereld.
 • Sterke merknaam: Carl Zeiss heeft een gevestigde en vertrouwde naam in de industrie en staat bekend om zijn kwaliteitsproducten.
 • Onderzoek en ontwikkeling: Het bedrijf investeert aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling, waardoor het innovatieve producten kan blijven ontwikkelen en concurrentievoordeel kan behouden.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van enkele grote klanten: Carl Zeiss is afhankelijk van enkele grote klanten, waardoor het risico loopt om inkomsten te verliezen als deze klanten besluiten elders te kopen.
 • Concurrentie van goedkopere merken: De industrie waarin Carl Zeiss opereert, is zeer concurrerend en er zijn veel goedkopere merken op de markt die vergelijkbare producten aanbieden.
 • Verschuiving in marktvraag: De marktvraag kan veranderen en als Carl Zeiss niet in staat is om zich aan te passen aan deze veranderingen, kan het bedrijf marktaandeel verliezen.

Over Carl Zeiss

Carl Zeiss is een zeer bekende Duitse fabrikant van optisch systemen. De onderneming bestaat al vanaf 1841 en werd opgericht door Carl Zeiss, een opticus. Hij deed dat in Jena. Vanaf dat moment is Carl Zeiss zich vooral bezig gaan houden met de fijnmechanische optische industrie.
 
Vanaf 1945 staat de hoofdzetel van Carl Zeiss in Oberkochen, gelegen in Baden-Württemberg. De Carl Zeiss Stiftung geldt als moedermaatschappij van de als zeer goed bekend staande opticus. Ondertussen heeft het in Carl Zeiss Sports Optics een bekende dochteronderneming. Carl Zeiss was jarenlang naamgever van de bekende plaatselijke voetbalclub die daardoor luisterde naar de naam Carl Zeiss Jena.

aandeel carl zeiss kopen

Wel of niet aandelen Carl Zeiss kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen welk bedrijf je kiest. Eén bedrijf dat momenteel in de schijnwerpers staat, is Carl Zeiss. Maar is het een goede keuze om te investeren in aandelen van dit bedrijf?

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het nemen van deze beslissing. Aan de ene kant heeft Carl Zeiss een indrukwekkend assortiment van innovatieve producten op het gebied van optica en opto-elektronica. Daarnaast heeft het bedrijf een wereldwijd netwerk van vestigingen, een sterke merknaam en investeert het veel in onderzoek en ontwikkeling.

Aan de andere kant heeft Carl Zeiss ook enkele zwakke punten, zoals de afhankelijkheid van enkele grote klanten en de concurrentie van goedkopere merken.

Als je bereid bent om risico te nemen en op de lange termijn te investeren, kan Carl Zeiss een goede keuze zijn. Maar als je liever een veiligere investering wilt, kun je beter naar andere bedrijven kijken.

Kortom, de beslissing om al dan niet in aandelen van Carl Zeiss te investeren hangt af van je persoonlijke doelen, risicobereidheid en kennis van de markt.