Aandelen CBA kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in CBA aandelen? Op deze pagina kan je direct CBA aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in CBA. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel CBA raadplegen. CBA is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CBA.CHA.

Waar kan je CBA aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel CBA kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel CBA?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel CBA. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in CBA?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van CBA? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in CBA is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in CBA.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse CBA

Sterke punten:

 • Consistentie: CBA heeft in het verleden een bewezen staat van dienst wat betreft consistente winstgevendheid en dividenduitkeringen.
 • Leidende positie: CBA is een van de grootste banken in Australië en heeft een sterke marktpositie in de financiële sector.
 • Diversificatie: CBA heeft een breed scala aan financiële diensten, waaronder retail banking, investment banking en vermogensbeheer, wat zorgt voor een diversificatie van inkomstenstromen.
 • Innovatie: CBA is actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën en heeft geïnvesteerd in digitale bankdiensten, waardoor het goed gepositioneerd is om te profiteren van de opkomst van fintech.

Zwakke punten:

 • Regelgeving: CBA is onderhevig aan strenge regelgeving in de financiële sector, wat kan leiden tot extra kosten en beperkingen op de winstgevendheid.
 • Concurrentie: CBA heeft te maken met concurrentie van andere grote banken in Australië en internationaal, wat kan leiden tot druk op de marges en de marktpositie.
 • Risico’s: Zoals bij elk belegging, zijn er risico’s verbonden aan het beleggen in aandelen CBA, zoals economische veranderingen, politieke onzekerheid, enzovoort.

Over CBA

CBA staat voor de Commonwealth Bank of Australia. Het gaat hier om een multi nationale bank met filialen in onder meer Nieuw Zeeland, Azië, Amerika en het Verenigd Koninkrijk. De aandelen worden verhandeld onder de noemer CBA op de ASX. Het hoofdkwartier vind je in Sydney. 

Bank West Commonwealth Securities is een bekende dochteronderneming. De  bank biedt onder andere retail, business en institutioneel bankieren zoals ook fondsbeheer en talloze verzekeringen. In 1911 werd de bank opgericht door de regering van Australië. In 1996 werd  de bank vervolgens geprivatiseerd. 

aandeel cba kopen

Wel of niet aandelen CBA kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Aandelen in Commonwealth Bank of Australia (CBA) kunnen een interessante optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele investering met potentieel voor groei op de lange termijn.

CBA is een gevestigde naam in de financiële sector en heeft een sterke reputatie in de markt. Het bedrijf heeft in het verleden consistent winst gemaakt en heeft een aantrekkelijk dividendrendement. Het is echter belangrijk om te onthouden dat beleggen in aandelen risico’s met zich meebrengt en dat je je onderzoek moet doen voordat je besluit te investeren.

Als je besluit om aandelen van CBA te kopen, is het belangrijk om een lange termijn perspectief te hebben en niet te snel in paniek te raken als de aandelenmarkt fluctueert. Het kan ook verstandig zijn om je beleggingen te diversifiëren en niet al je geld in één enkel aandeel te steken.

In het kort, het kopen van aandelen van CBA kan een goede optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbare investering met potentieel voor groei op de lange termijn. Maar het is altijd belangrijk om je onderzoek te doen, de risico’s af te wegen en een strategie te hebben voordat je investeert.