Aandelen Centrica kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Centrica aandelen? Op deze pagina kan je direct Centrica aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Centrica. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Centrica raadplegen. Centrica is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CNA-L.

Waar kan je Centrica aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Centrica kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Centrica?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Centrica. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Centrica?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Centrica? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Centrica is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Centrica.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Centrica

Sterke punten:

  • Diversificatie van diensten: Centrica biedt een breed scala aan energie- en dienstenproducten, waaronder gas, elektriciteit, installatie- en onderhoudsdiensten, enz. Dit maakt het bedrijf minder kwetsbaar voor economische schommelingen in een specifiek deel van de energiemarkt.
  • Wereldwijde aanwezigheid: Centrica is een internationaal bedrijf en heeft een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Europa. Dit brengt een breed klantenbestand met zich mee en biedt mogelijkheden voor groei op lange termijn.
  • Solide financiële positie: Centrica heeft een stabiele financiële positie met een sterke balans en kasstroomgeneratie, waardoor het bedrijf kan investeren in groei en dividenden kan uitkeren aan aandeelhouders.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van energieprijzen: De winstgevendheid van Centrica is sterk afhankelijk van de energieprijzen, die sterk kunnen schommelen als gevolg van marktdynamiek en geopolitieke factoren.
  • Regelgevingsrisico: Centrica opereert in een sterk gereguleerde sector, wat kan leiden tot onzekerheid over toekomstige regelgeving en compliance-kosten die het bedrijf kan beïnvloeden.
  • Concurrentie: De energiemarkt is sterk concurrerend, met veel spelers die strijden om marktaandeel en winstmarges onder druk zetten.

Over Centrica

Centrica is een groot internationaal nutsbedrijf. Het hoofdkantoor staat in het Engelse Windsor. Behalve in het Verenigd Koninkrijk is Centrica ook actief in delen van Noord-Amerika. Ondertussen heeft het ook voet aan wal in Europa. Zo was het eigenaar van Oxxio. Eneco nam Oxxio later echter over van Centrica voor een bedrag van 72 miljoen euro.

De aandelen van Centrica worden op de London Stock Exchange verhandeld onder de aanduiding CNA. Centrica is actief vanaf het jaar 1997 en bekende dochterondernemingen van het bedrijf zijn British Gas en Direct Energy. Centrica is ondertussen ook een FTSE 100 component.

aandeel centrica kopen

Wel of niet aandelen Centrica kopen?

Centrica is een internationaal energiebedrijf dat een breed scala aan energie- en dienstenproducten aanbiedt, waaronder gas, elektriciteit en installatie- en onderhoudsdiensten. Het bedrijf heeft sterke punten, zoals een diversificatie van diensten, een wereldwijde aanwezigheid en een solide financiële positie.

Er zijn echter ook zwakke punten die moeten worden overwogen voordat u besluit aandelen van Centrica te kopen. Zo is de winstgevendheid sterk afhankelijk van de energieprijzen, wat kan leiden tot volatiliteit in de resultaten. Ook opereert het bedrijf in een sterk gereguleerde sector, wat kan leiden tot onzekerheid over toekomstige regelgeving en compliance-kosten.

Over het algemeen lijkt Centrica een solide investering voor de lange termijn te zijn, gezien de sterke punten van het bedrijf. Het is echter belangrijk om de risico’s te overwegen en uw eigen onderzoek te doen voordat u besluit om aandelen van Centrica te kopen.