Aandelen CEZ kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in CEZ aandelen? Op deze pagina kan je direct CEZ aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in CEZ. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel CEZ raadplegen. CEZ is een aandeel uit Tsjechië. Het aandeel wordt verhandeld in Tsjechische Kroon aan de PSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CEZ.

Waar kan je CEZ aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel CEZ kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel CEZ?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel CEZ. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in CEZ?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van CEZ? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in CEZ is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in CEZ.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Over CEZ

CEZ is een beursgenoteerde onderneming uit Tsjechië.  Het energiebedrijf heeft het hoofdkantoor gevestigd in de Tsjechische hoofdstad Praag. Aandelen van het bedrijf staan onder meer genoteerd aan de FX-index van de Praagse effectenbeurs. 

Eigenaar van CEZ is het Ministry of Finance of the Czech Republic. Het bezit zeventig procent van de aandelen van CEZ.  CEZ Distribuce en CEZ Prodej zijn twee bekende echterondenemingen van het energiebedrijf.  Al jarenlang werken er rond de 30.000 mensen bij CEZ.  De onderneming beschikt over energiecentrales in Tsjechië, Polen en Bulgarije en over kerncentrales in Temelin en Dukovany. 

Analyse CEZ

Sterke punten:

 • Leider in de energieproductie: CEZ is de grootste producent van elektriciteit in Tsjechië en heeft ook activiteiten in andere landen in Midden- en Oost-Europa.
 • Diversificatie van activiteiten: Naast elektriciteitsproductie heeft CEZ ook activiteiten in de gassector, hernieuwbare energie en energiediensten.
 • Efficiëntie en kostenbesparing: CEZ heeft een geschiedenis van efficiëntie en kostenbesparing, wat heeft bijgedragen aan hun winstgevendheid en concurrentiepositie.
 • Stabiele cashflow: CEZ heeft een stabiele cashflow, wat hen in staat stelt om hun schulden af te lossen en dividenduitkeringen te doen aan hun aandeelhouders.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van fossiele brandstoffen: CEZ is nog steeds afhankelijk van fossiele brandstoffen voor een groot deel van hun elektriciteitsproductie, wat hen kwetsbaar maakt voor veranderingen in de energiemarkt en beleidsmaatregelen gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot.
 • Regelgevingsrisico: De energiemarkt is sterk gereguleerd en veranderingen in de regelgeving kunnen de winstgevendheid van CEZ beïnvloeden.
 • Onzekerheid over de toekomstige energieprijzen: De prijzen van elektriciteit en gas kunnen sterk fluctueren, wat de winstgevendheid van CEZ kan beïnvloeden.
 • Mogelijkheid tot investeren in hernieuwbare energie: Hoewel CEZ diversificatie heeft in hernieuwbare energie, kunnen beleggers vinden dat het bedrijf niet snel genoeg evolueert om de energietransitie bij te benen.

aandeel cez group kopen

Wel of niet aandelen CEZ kopen?

CEZ is een energiebedrijf dat gevestigd is in Tsjechië. Het bedrijf heeft een sterke positie in de energiemarkt van Midden- en Oost-Europa en is ook actief in andere delen van de wereld. Maar is het de moeite waard om te investeren in aandelen van CEZ?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om de financiële prestaties van het bedrijf te evalueren. CEZ heeft in de afgelopen jaren stabiele winstcijfers laten zien, maar het bedrijf heeft ook te maken gehad met uitdagingen, zoals dalende energieprijzen en toenemende concurrentie.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de toekomstplannen van CEZ. Het bedrijf heeft aangekondigd te willen investeren in hernieuwbare energie en de ontwikkeling van slimme energienetwerken. Dit kan op de lange termijn een positief effect hebben op de waarde van de aandelen.

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de marktomstandigheden en het risico van investeren in aandelen in het algemeen. De aandelenmarkt kan onvoorspelbaar zijn en er zijn altijd risico’s verbonden aan investeringen.

Kortom, het kopen van aandelen CEZ kan een goede investering zijn, maar het is belangrijk om de financiële prestaties, toekomstplannen en marktomstandigheden zorgvuldig te evalueren voordat je besluit om te investeren.