Aandelen Cisco kopen

Wil je beleggen in Cisco aandelen? Op deze pagina kan je direct Cisco aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Cisco. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Cisco raadplegen. Cisco is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NasdaqGS. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CSCO.

Waar kan je Cisco aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Cisco kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Cisco?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Cisco. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Cisco?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Cisco? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Over Cisco

Het bedrijf dat luistert naar de naam  Cisco werd opgericht in 1984. Aanvankelijk was Cisco vooral specialist op het gebied van routers. Dat is nu echter heel anders. Nu is het vooral een toonaangevende producent en verkoper van netwerkapparatuur voor met name grote bedrijven en telecombedrijven. De aandelen van Cisco worden onder de aanduiding CSCO verhandeld op de Nasdaq. 
De hoofdvestiging van Cisco staat in San José en WebEx, Meraki, OpenDNS en AppDynamics zijn bekende dochterbedrijven. Aan de basis van het succesvolle bedrijf staan de oprichters Sandra Lerner en Leonard Bosack.  
Het Amerikaanse technologiebedrijf Cisco Systems heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië. Het hoofdkantoor bevindt zich in het centrum van Silicon Valley, het wereldwijde centrum voor technologie en innovatie.
Het bedrijf, dat oorspronkelijk gespecialiseerd was in de ontwikkeling en de verkoop van routers, richt zich nu op het ontwikkelen en verkopen van allerlei netwerkapparatuur aan telecombedrijven en aan grote bedrijven. Door het bedrijf aangeboden diensten en producten zijn onder andere telecommunicatieapparatuur, netwerk hardware en software.

Geschiedenis van het bedrijf

Cisco Systems werd in 1984 opgericht door het echtpaar Leonard Bosack en Sandy Lener. Bosack, die bij de Stanford University werkte met computers, paste door een collega begonnen router software aan. Het bedrijf Cisco Systems ontwikkelde en verkocht routers. Cisco Systems was het eerste bedrijf dat erin slaagde om een succesvolle multi protocol router te ontwikkelen. Dankzij deze router konden eerder incompatibele computers met elkaar communiceren.
Door eigen onderzoek, acquisities en bedrijfsovernames breidde Cisco Systems zijn portefeuille uit. Het bedrijf Linksys, een populaire fabrikant van netwerkapparatuur, werd in 2003 overgenomen. Door die overname werd Cisco een leidend merk voor de kleine kantoren en thuiskantoren.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In 1990 krijgt het aandeel een beursnotering aan de Nasdaq aandelenbeurs.  De oprichters van bedrijf verlaten het bedrijf. Ze nemen bij hun vertrek een bedrag mee van 170 miljoen dollar.

Half miljoen apparaten geïnfecteerd met spionagesoftware

In 2018 waarschuwde Cisco Systems dat er door hackers zeker een half miljoen routers en opslagapparaten waren geïnfecteerd. Vermoedelijk zat, volgens beveiligingsonderzoekers van het bedrijf, de Russische overheid achter die verspreiding van schadelijke software. De schadelijke software of malware, die VPN-filter wordt genoemd, is op minstens 500.000 apparaten, verspreid over 24 landen, geïnstalleerd. Waarom wordt Rusland verdacht? Omdat er in het gebruikte programma regels zijn aangetroffen die ook gebruikt zijn bij eerdere cyberaanvallen op de VS.
De hackers kunnen via VPN-filter toegang krijgen tot de geïnfecteerde computers.  Vervolgens kunnen deze computers gebruikt worden voor spionage. Met de geïnfecteerde computers kunnen ook aanvallen worden uitgevoerd op andere computers en netwerken.
Hoe kan de malware worden verwijderd? Gebruikers van een met malware besmet apparaat kunnen de malware verwijderen door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.