Aandelen Cleveland Cliffs kopen

Wil je beleggen in Cleveland Cliffs aandelen? Op deze pagina kan je direct Cleveland Cliffs aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Cleveland Cliffs. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Cleveland Cliffs raadplegen. Cleveland Cliffs is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CLF.

Waar kan je Cleveland Cliffs aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Cleveland Cliffs kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Cleveland Cliffs?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Cleveland Cliffs. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Cleveland Cliffs?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Cleveland Cliffs? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Cleveland Cliffs

Sterke punten Cleveland Cliffs

 • Verticaal geïntegreerde productie: Cleveland Cliffs is een verticaal geïntegreerd staal- en mijnbouwbedrijf, wat betekent dat ze controle hebben over het gehele productieproces, van mijnbouw tot staalproductie. Dit kan operationele efficiëntie en kostenbesparingen opleveren.
 • Diversificatie van producten en klanten: Het bedrijf produceert en levert verschillende soorten staalproducten voor uiteenlopende industrieën. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van de prestaties van één specifieke sector.
 • Positieve vooruitzichten voor de staalindustrie: De wereldwijde vraag naar staal neemt toe, voornamelijk gedreven door groeiende bouw- en infrastructuurprojecten. Cleveland Cliffs kan profiteren van deze groeimogelijkheden.
 • Sterke financiële positie: Cleveland Cliffs heeft een solide financiële positie en beschikt over voldoende middelen om te investeren in groei en toekomstige projecten.

Zwakke punten Cleveland Cliffs

 • Marktvolatiliteit en prijsfluctuaties: De staalindustrie is onderhevig aan prijsfluctuaties en marktvolatiliteit. Schommelingen in de vraag en prijzen kunnen van invloed zijn op de winstgevendheid van Cleveland Cliffs.
 • Concurrentie in de sector: Cleveland Cliffs opereert in een concurrerende markt met andere grote spelers in de staalindustrie. Concurrentie kan de prijsdruk verhogen en de marktaandelen beïnvloeden.
 • Afhankelijkheid van grondstoffen: Het bedrijf is afhankelijk van de beschikbaarheid en prijs van grondstoffen, zoals ijzererts en kolen. Eventuele schommelingen in deze grondstoffenmarkten kunnen de kosten beïnvloeden.
 • Risico’s in de toeleveringsketen: Cleveland Cliffs is afhankelijk van een stabiele toeleveringsketen om grondstoffen te verkrijgen en producten te leveren. Eventuele onderbrekingen kunnen de operationele activiteiten beïnvloeden.

Over Cleveland Cliffs

De onderneming die Cleveland Cliffs heet stond vroeger en ook erg lang bekend als Cliffs National Resources. Het hoofdkwartier van de onderneming vind je in Cleveland in de staat Ohio. De onderneming is onder andere gespecialiseerd in het winnen van ijzererts.

Het bedrijf is een naamloze vennootschap en de aandelen worden openbaar verhandeld op de New York Stock Exchange als CLF.
Oprichter van het bedrijf is Samuel Mather. Hij stichtte het bedrijf al in 1847. Bekend dochterbedrijf is Lake Superior en ook Ishpenning Railroad is een bekende dochtermaatschappij.

aandeel cleveland cliffs kopen

Wel of niet aandelen Cleveland Cliffs kopen?

Je vraagt je misschien af of het een goed idee is om aandelen van Cleveland Cliffs te kopen. Laten we eens kijken naar enkele aspecten die je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing.

Cleveland Cliffs is een verticaal geïntegreerd staal- en mijnbouwbedrijf met diverse staalproducten voor verschillende industrieën. Een sterk punt is hun verticale integratie, waardoor ze het hele productieproces kunnen beheersen en kosten kunnen besparen.

Bovendien profiteert Cleveland Cliffs van de groeiende vraag naar staal, vooral vanwege bouw- en infrastructuurprojecten. Dit biedt groeimogelijkheden voor het bedrijf.

Echter, de staalindustrie is gevoelig voor marktvolatiliteit en prijsfluctuaties, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid van Cleveland Cliffs. Daarnaast is er ook concurrentie in de sector en is het bedrijf afhankelijk van grondstoffenprijzen en een stabiele toeleveringsketen.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het overwegen van het kopen van aandelen. Doe grondig onderzoek, volg de markttrends en raadpleeg eventueel een financieel adviseur voordat je een beslissing neemt.