Aandelen Cognex kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Cognex aandelen? Op deze pagina kan je direct Cognex aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Cognex. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Cognex raadplegen. Cognex is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NasdaqGS. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CGNX.

Waar kan je Cognex aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Cognex kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Cognex?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Cognex. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Cognex?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Cognex? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Cognex

Sterke punten Cognex:

 • Leider in machine vision: Cognex is een toonaangevend bedrijf op het gebied van machine vision-technologie, waardoor ze een sterke positie hebben in een groeiende markt.
 • Innovatieve producten: Het bedrijf staat bekend om zijn geavanceerde en betrouwbare machine vision-oplossingen die worden gebruikt in verschillende industrieën.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Cognex heeft een wereldwijd klantenbestand en bedient diverse sectoren, waardoor het profiteert van internationale groeimogelijkheden.
 • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een solide financiële positie, met consistente omzet- en winstgroei over de jaren heen.

Zwakke punten Cognex:

 • Afhankelijkheid van industrieën: Cognex is afhankelijk van de prestaties van de industrieën waarin ze actief zijn, zoals de automatisering en elektronica. Eventuele neergang in deze sectoren kan een impact hebben.
 • Concurrentie: De markt voor machine vision-technologie is competitief, met meerdere spelers die vergelijkbare producten en diensten aanbieden.
 • Technologische veranderingen: De technologieën in de machine vision-industrie evolueren snel, en Cognex moet voortdurend investeren in onderzoek en ontwikkeling om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.
 • Internationale risico’s: Als een wereldwijd opererend bedrijf is Cognex blootgesteld aan valutaschommelingen, politieke onrust en andere internationale risico’s die van invloed kunnen zijn op de prestaties.

Over Cognex

Cognex is een Amerikaanse fabrikant van machine vision systemen, van software en sensoren die worden gebruikt in geautomatiseerde productie om onderdelen te inspecteren en te identificeren, defecten te detecteren, productieassemblage te verifiëren en om assemblagerobots te begeleiden.

De aandelen Cognex staan op de Nasdaq genoteerd als CGNX en het bedrijf is gevestigd in Natick in de Amerikaanse staat Massachusetts. Het bedrijf werd in 1981 opgericht en bekende dochterondernemingen zijn zeker Sualab Co en En Shape GmbH. Bekende producten die Cognex in de portfolio heeft opgenomen zijn onder meer In-Sight, VisionPro en DataMan.

Cognex

Wel of niet aandelen Cognex kopen?

Twijfel je of je aandelen van Cognex moet kopen? Laten we eens kijken naar een paar dingen waar je rekening mee kunt houden voordat je deze beslissing neemt.

Cognex is een bedrijf dat zich richt op machine vision technologie. Ze ontwikkelen systemen en software die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie om machines te helpen zien, begrijpen en reageren op visuele informatie.

Als je geïnteresseerd bent in technologie en gelooft in de groei van machine vision, kan het kopen van aandelen van Cognex aantrekkelijk lijken. Het is een bedrijf dat actief is in een opkomende industrie met veel potentieel.

Maar voordat je besluit om te investeren, is het belangrijk om te onthouden dat beleggen risico’s met zich meebrengt. De waarde van aandelen kan fluctueren en het is mogelijk om geld te verliezen.

Daarnaast is het ook verstandig om naar de bredere markt te kijken. De technologie-industrie kan volatiel zijn en onderhevig aan snelle veranderingen en concurrentie.

Neem de tijd om je eigen risicobereidheid en beleggingsdoelen te evalueren voordat je besluit aandelen van Cognex te kopen. Doe je onderzoek en overweeg om advies in te winnen bij een financieel adviseur om weloverwogen beslissingen te nemen.

Onthoud dat beleggen altijd een persoonlijke beslissing is. Zorg ervoor dat het kopen van aandelen van Cognex past bij jouw financiële doelen en comfortniveau.