Aandelen Commerzbank kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Commerzbank aandelen? Op deze pagina kan je direct Commerzbank aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Commerzbank. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Commerzbank raadplegen. Commerzbank is een aandeel uit Duitsland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Frankfurt Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CBK.DE.

Waar kan je Commerzbank aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Commerzbank kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Commerzbank?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Commerzbank. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Commerzbank?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Commerzbank? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Commerzbank is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Commerzbank.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Commerzbank

Sterke punten:

  • Goedkope aandelenprijs: Commerzbank-aandelen zijn momenteel relatief goedkoop, wat kan leiden tot aantrekkelijke rendementen voor beleggers.
  • Gediversifieerde inkomstenstromen: Commerzbank heeft een gediversifieerd bedrijfsmodel met inkomsten uit verschillende bronnen, waaronder retailbanking, investeringsbanking en vermogensbeheer.
  • Positieve economische vooruitzichten: Met de verbeterende economische omstandigheden in Europa is er potentieel voor groei in de banksector, waaronder Commerzbank.

Zwakke punten:

  • Financiële uitdagingen: Commerzbank heeft de afgelopen jaren te maken gehad met financiële uitdagingen, waaronder dalende winsten en kostenbesparingen.
  • Risico van faillissement: Net als andere banken wordt Commerzbank geconfronteerd met het risico van faillissement, wat kan leiden tot verlies van investeringen.
  • Concurrentie in de markt: Commerzbank concurreert met andere grote banken in Europa, wat kan leiden tot prijsdruk en uitdagingen bij het behouden van klanten.

Over Commerzbank

Commerzbank geldt als een van de grootste banken in Duitsland met hoofdkantoor in Frankfurt am Main.  Ook als aanbieder van hypotheken geldt het als een zeer grote speler. De aandelen van de Commerzbank worden als CBK verhandeld op de Duitse beurs.
 
Comdirect is een van de bekend dochterondernemingen van de bank dat na de overname van de Dresdner bank in 2009 de op een na grootste bank van Duitsland werd. De bank heeft ondertussen kantoren in vijftig landen en heeft 16 miljoen particuliere klanten en nog eens een miljoen bedrijven in de portefeuille.

aandeel commerzbank kopen

Wel of niet aandelen Commerzbank kopen?

Commerzbank is een Duitse bank die in 2020 haar 150-jarig jubileum vierde. De bank heeft een geschiedenis van ups en downs en heeft de afgelopen jaren te maken gehad met financiële uitdagingen. Als belegger vraagt u zich misschien af of het kopen van Commerzbank-aandelen de moeite waard is.

Er zijn sterke en zwakke punten om te overwegen voordat u besluit te beleggen in Commerzbank-aandelen. Enerzijds heeft Commerzbank een gediversifieerd bedrijfsmodel met inkomsten uit verschillende bronnen en zijn de aandelen momenteel relatief goedkoop. Anderzijds heeft Commerzbank de afgelopen jaren te maken gehad met dalende winsten en kostenbesparingen, en concurreert de bank met andere grote banken in Europa.

Het is belangrijk om te begrijpen dat er altijd risico’s zijn verbonden aan beleggen in aandelen. Als belegger is het verstandig om professioneel advies in te winnen voordat u besluit te investeren in Commerzbank-aandelen. Het is ook belangrijk om uw eigen financiële situatie te evalueren en uw beleggingsdoelstellingen te bepalen voordat u begint met beleggen.