Aandelen Corbion kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Corbion aandelen? Op deze pagina kan je direct Corbion aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Corbion. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Corbion raadplegen. Corbion is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CRBN.AS.

Waar kan je Corbion aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Corbion kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Corbion?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Corbion. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Corbion?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Corbion? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Corbion is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Corbion.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Corbion

Sterke punten Corbion

 • Leidende positie in biobased oplossingen: Corbion is een wereldleider in biobased oplossingen, met een breed scala aan duurzame producten en diensten voor de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische sector en andere markten.
 • Innovatief vermogen: Corbion heeft een sterk innovatievermogen en investeert in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe en verbeterde producten te ontwikkelen die aan de vraag van de markt voldoen en inspelen op trends zoals clean label, gezondheid en duurzaamheid.
 • Sterke merken: Corbion heeft sterke merken, zoals PURAC® en LACTALIS Ingredients, die wereldwijd bekend zijn en een sterke marktpositie hebben.
 • Diverse klantenbasis: Corbion bedient een diverse klantenbasis in verschillende sectoren, wat hen helpt om risico’s te spreiden en een stabiele inkomstenstroom te behouden.
 • Duurzaamheidsfocus: Corbion heeft een sterke focus op duurzaamheid, met doelstellingen op het gebied van klimaat, energie, water en afval, wat aantrekkelijk kan zijn voor investeerders en klanten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

Zwakke punten Corbion

 • Gevoeligheid voor grondstofprijzen: Corbion is afhankelijk van de prijzen en beschikbaarheid van grondstoffen, zoals maïs en suiker, die volatiel kunnen zijn en invloed kunnen hebben op de winstmarges.
 • Concurrentie van grote spelers: Corbion opereert in een competitieve markt en concurreert met grote spelers in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, wat kan leiden tot prijsdruk en verminderde marktaandeel.
 • Regelgevingsrisico’s: Corbion opereert in een streng gereguleerde industrie en is onderhevig aan wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid, gezondheid, milieu en andere aspecten, wat compliance-uitdagingen en kosten met zich mee kan brengen.
 • Valutarisico’s: Als een internationaal opererend bedrijf loopt Corbion valutarisico’s door schommelingen in wisselkoersen, wat van invloed kan zijn op hun financiële prestaties.
 • Afhankeijkheid van key klanten: Corbion is afhankelijk van enkele key klanten voor een groot deel van hun omzet, wat het risico met zich meebrengt dat het verlies van een key klant invloed kan hebben op de financiële resultaten.

Over Corbion

Corbion stond voorheen bekend als CSM en geldt als een toonaangevend Nederlands voedingsconcern dat is voortgekomen uit de bietsuikerindustrie. Het produceert en distribueert diverse bakkerijproducten en ingrediënten voor de ambachtelijke industriële bakkerijen, zoals het dat ook doet voor andere markten.

De aandelen van Corbion worden verhandeld als  CRBN op de AMS. Het hoofdkantoor van Corbion staat in Nederland en het bedrijf werd opgericht in 1914. Bekende dochteronderneming is Purac Bioquimica. Het bedrijf produceert overigens ook melkzuurtoepassingen voor onder andere de chemische en de farmaceutische industrie. Tie in 2013 de bakkerij activiteiten van de hand waren gedaan, richtte de onderneming zich specifiek op de bio ingrediënten met Purac en Caravan. Toen ook ontstond de naam Corbion.

aandeel corbion kopen

Wel of niet aandelen Corbion kopen?

Overweeg je om aandelen van Corbion te kopen, maar weet je niet zeker of dit een verstandige keuze is? In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen van investeren in Corbion-aandelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Corbion is een internationaal biochemisch bedrijf dat zich richt op duurzame oplossingen voor voeding en gezondheid. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van voedingsingrediënten en bioplastics, en zijn actief in diverse marktsegmenten, zoals voedsel, diervoeding, farmacie en meer.

Een positief punt van het kopen van Corbion-aandelen is dat ze zich bevinden in een groeiende markt. Duurzaamheid en gezonde voeding worden steeds belangrijker in de maatschappij, en Corbion speelt hierop in met hun innovatieve oplossingen. Dit kan mogelijk leiden tot groeikansen voor het bedrijf.

Daarnaast heeft Corbion een sterke technologische en innovatieve focus, wat kan resulteren in een concurrentievoordeel. Ze investeren in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten en technologieën te ontwikkelen, wat kan leiden tot nieuwe marktkansen en groei.

Het is echter belangrijk om te erkennen dat investeren in aandelen altijd risico’s met zich meebrengt. De aandelenmarkt kan volatiel zijn en beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals economische omstandigheden, concurrentie en markttrends. Het is daarom van groot belang om je eigen financiële situatie en beleggingsdoelen te evalueren, en indien nodig professioneel advies in te winnen.

In conclusie, het kopen van Corbion-aandelen kan interessant zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en innovatie in de voedings- en gezondheidssector. Echter, zoals bij elke investering, is het belangrijk om de risico’s zorgvuldig af te wegen en je goed te informeren voordat je besluit om aandelen van Corbion te kopen. Doe je onderzoek, evalueer je eigen situatie en beleggingsdoelen, en raadpleeg indien nodig een professioneel adviseur.