Aandelen Covestro kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Covestro aandelen? Op deze pagina kan je direct Covestro aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Covestro. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Covestro raadplegen. Covestro is een aandeel uit Duitsland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Frankfurt Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool 1COV.DE.

Waar kan je Covestro aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Covestro kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Covestro?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Covestro. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Covestro?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Covestro? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Covestro is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Covestro.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Covestro

Sterke punten:

  • Marktleider in polycarbonaatproductie: Covestro is ’s werelds grootste producent van polycarbonaat, een veelzijdig materiaal dat in verschillende industrieën wordt gebruikt.
  • Geografische diversificatie: Covestro is wereldwijd actief en heeft een sterke aanwezigheid in opkomende markten.
  • Duurzaamheidsstrategie: Covestro heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en is bezig met de ontwikkeling van duurzame producten en processen.

Zwakke punten:

  • Gevoeligheid voor prijsschommelingen: Covestro is afhankelijk van de prijs van grondstoffen, met name die van olie, die sterk kunnen schommelen.
  • Concurrentie in de industrie: Covestro heeft te maken met sterke concurrentie van andere producenten van polycarbonaat en andere polymeren.
  • Beperkte diversificatie: Covestro is voornamelijk gericht op de productie van polycarbonaat en heeft minder diversificatie in andere producten en industrieën.

Over Covestro

Covestro is een bekend Duits bedrijf dat met name grondstoffen op basis van polyurethaan en polycarbonaat produceert. Die grondstoffen worden vervolgens in tal van verschillende producten gebruikt. De aandelen van Covestro worden als 1COV verhandeld op  de beurs in Frankfurt am Main.
 
Cvestro India is een bekende dochteronderneming van Covestro, dat in 2015 naar de beurs ging. Op dit moment produceert het bedrijf vooral voor de automotive bedrijven en levert het ook aan veel sport- en vrijetijdsbedrijven. Materiaal van Covestro werd vervolgens gebruikt in de bal waarmee het WK voetbal in 2014 gespeeld werd. Het bedrijf ging in 2019 samen met Carbon, een bedrijf dat zich bezighoudt met onder meer 3D-printing.

aandeel covestro kopen

Wel of niet aandelen Covestro kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, dan is het belangrijk om de juiste beslissing te nemen. Eén van de bedrijven waar je momenteel in zou kunnen investeren is Covestro. Covestro is een Duits chemiebedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige kunststoffen en polymeren.

Als je kijkt naar de financiële prestaties van Covestro, dan zie je dat het bedrijf de afgelopen jaren een sterke groei heeft doorgemaakt. De omzet van Covestro is gestegen en het bedrijf heeft een gezonde winstgevendheid. Ook heeft Covestro in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in innovatie, wat ervoor heeft gezorgd dat het bedrijf een belangrijke speler is geworden in de chemische industrie.

Als je deze positieve ontwikkelingen bekijkt, dan zou je kunnen overwegen om aandelen Covestro te kopen. Maar, net als bij elke investering, zijn er ook risico’s aan verbonden. De markt waarin Covestro opereert is bijvoorbeeld gevoelig voor schommelingen in de economie en er zijn veel concurrenten actief in deze sector.

Als je besluit om te investeren in aandelen Covestro, dan is het belangrijk om je goed te verdiepen in het bedrijf en de markt waarin het opereert. Blijf op de hoogte van de financiële resultaten van Covestro en volg het nieuws op de voet. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing maken over het kopen of verkopen van aandelen Covestro.