Aandelen Credit Agricole kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Credit Agricole aandelen? Op deze pagina kan je direct Credit Agricole aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Credit Agricole. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Credit Agricole raadplegen. Credit Agricole is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ACA.PA.

Waar kan je Credit Agricole aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Credit Agricole kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Credit Agricole?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Credit Agricole. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Credit Agricole?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Credit Agricole? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Credit Agricole is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Credit Agricole.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Credit Agricole

Sterke punten:

 • Grote klantenbasis: Credit Agricole heeft een groot aantal klanten en is daardoor minder afhankelijk van individuele klanten.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Credit Agricole heeft een wereldwijd netwerk en is actief in meer dan 50 landen.
 • Diversificatie: Het bedrijf biedt diverse financiële producten en diensten, waardoor ze minder gevoelig zijn voor veranderingen in de markt.
 • Financiële stabiliteit: Credit Agricole heeft een sterke financiële positie en heeft in het verleden bewezen stabiel te zijn.

Zwakke punten:

 • Afwezigheid in sommige markten: Credit Agricole heeft geen aanwezigheid in enkele belangrijke markten, zoals de Verenigde Staten en Azië.
 • Gevoeligheid voor regelgeving: Zoals veel banken, is Credit Agricole gevoelig voor veranderingen in de regelgeving en kan dit leiden tot hogere kosten en administratieve lasten.
 • Concurrentie: Het bedrijf opereert in een competitieve sector met veel concurrentie van andere banken en financiële instellingen.

Over Credit Agricole

Crédit Agricole is een deels coöperatieve bank die van origine vooral agrariërs tot haar klanten mocht rekenen.  Thans is het een centrale bank en in eigendom van van in totaal 41 Franse Caisses Régionales de Crédit Agricole Mutuel.  Het is meteen ook de grootste financiële onderneming en de tweede grootste van heel Europa.

De aandelen van Crédit Agricole worden als ACA verhandeld op Euronext in Parijs. De hoofdzetel van de bank staat in Montrouge.  Le Crédit de Lyonnais en de BFor Bank gelden als twee bekende dochterondernemingen. Moeder is SAS Rue la Boetie.

aandeel credit agricole kopen

Wel of niet aandelen Credit Agricole kopen?

Credit Agricole is een Franse bank die in 1894 is opgericht. De bank biedt verschillende financiële diensten aan, waaronder retail banking, vermogensbeheer en verzekeringen. Maar is het kopen van aandelen in Credit Agricole een slimme investering? Hieronder vind je enkele voor- en nadelen om te overwegen.

Een voordeel van het kopen van aandelen in Credit Agricole is de stabiliteit van het bedrijf. De bank is een van de grootste financiële instellingen in Europa en heeft een sterke aanwezigheid in verschillende landen. Dit zorgt voor een stabiele inkomstenstroom en kan het risico van de investering verminderen.

Een ander voordeel is het dividendrendement van Credit Agricole. In 2020 bedroeg het dividendrendement van de bank 5,8%, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiel inkomen uit hun investering.

Een nadeel van het kopen van aandelen in Credit Agricole is de economische onzekerheid die gepaard gaat met de COVID-19-pandemie. De bank heeft mogelijk te maken met een daling van de vraag naar financiële diensten en een toename van slechte leningen. Dit kan leiden tot een daling van de winstgevendheid en dus een daling van de waarde van de aandelen.

Een ander nadeel is de lage renteomgeving waarin Credit Agricole opereert. Lage rentetarieven kunnen leiden tot een daling van de rentemarges en dus een daling van de winstgevendheid van de bank. Dit kan ook een negatief effect hebben op de waarde van de aandelen.

Kortom, het kopen van aandelen in Credit Agricole kan een aantrekkelijke investering zijn vanwege de stabiliteit van het bedrijf en het dividendrendement. Aan de andere kant zijn er ook enkele risico’s, waaronder de economische onzekerheid en de lage renteomgeving. Beleggers moeten deze voor- en nadelen zorgvuldig afwegen voordat ze beslissen om te investeren in aandelen van Credit Agricole.