Aandelen Credit Suisse kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Credit Suisse aandelen? Op deze pagina kan je direct Credit Suisse aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Credit Suisse. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Credit Suisse raadplegen. Credit Suisse is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CSGN.VX.

Waar kan je Credit Suisse aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Credit Suisse kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Credit Suisse?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Credit Suisse. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Credit Suisse?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Credit Suisse? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Credit Suisse is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Credit Suisse.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Credit Suisse

Sterke punten:

 • Grote speler in de financiële sector: Credit Suisse is een van de grootste banken ter wereld en heeft een gevestigde reputatie in de financiële sector.
 • Diversificatie van diensten: Het bedrijf biedt een breed scala aan financiële diensten, waaronder vermogensbeheer, investeringsbankieren en private banking.
 • Internationaal bereik: Credit Suisse heeft een wereldwijde aanwezigheid en is actief in meer dan 50 landen, waardoor het blootstelling heeft aan verschillende economieën en markten.
 • Innovatie en technologie: Credit Suisse investeert in technologie en innovatie om concurrerend te blijven in de snel evoluerende financiële sector.

Zwakke punten:

 • Risico’s verbonden aan de financiële sector: De financiële sector kan volatiel zijn en blootgesteld worden aan economische schommelingen, waardoor Credit Suisse risico’s loopt.
 • Reputatierisico: Credit Suisse heeft te maken gehad met schandalen en juridische kwesties die de reputatie van het bedrijf hebben aangetast.
 • Concurrentie van andere grote banken: Credit Suisse concurreert met andere grote banken in de financiële sector, waardoor het uitdagend kan zijn om een voorsprong te behouden.
 • Afhankeijk van enkele grote klanten: Credit Suisse is afhankelijk van enkele grote klanten voor een groot deel van zijn inkomsten, wat het bedrijf kwetsbaar kan maken als deze klanten vertrekken.

Over Credit Suisse

Credit Suisse is een Zwitserse financiële dienstverlener die wereldwijd bekendheid geniet. In Zurich vind je het hoofdkantoor van het bedrijf dat een notatie heeft aan de SWX en ook de New York Stock Exchange. Alfred Escher geldt als oprichter van het bedrijf dat in 1856 al opgericht werd. In essentie heeft Credit Suisse twee kernactiviteiten: Investment Banking en Private Banking en Wealth Management.

Credit Suisse werd opgericht als Schweizerische Kreditanstalt. Credit Suisse werd vervolgens groter en grootst door het overnemen van vooral de grotere regionale banken. De groei die het zo doormaakte kon gerust gestaag genoemd worden.

aandeel credit suisse kopen

Wel of niet aandelen Credit Suisse kopen?

Ben je van plan om te investeren in aandelen en denk je eraan om Credit Suisse-aandelen te kopen? Dan is het belangrijk om zowel de sterke als zwakke punten van het bedrijf te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Een van de sterke punten van Credit Suisse is dat het een van de grootste banken ter wereld is en een sterke positie heeft in de financiële markten. Het bedrijf heeft ook een brede klantenbasis en biedt diverse financiële diensten aan, waaronder vermogensbeheer, beleggingsbankieren en private banking. Dit zorgt voor gediversifieerde inkomstenstromen en geografische spreiding.

Aan de andere kant heeft Credit Suisse ook zwakke punten, zoals blootstelling aan risicovolle activa, strengere regelgeving en reputatierisico’s. Dit kan invloed hebben op de financiële prestaties van het bedrijf en op de waarde van de aandelen.

Het is dus belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen en je goed te laten informeren voordat je besluit om aandelen van Credit Suisse te kopen. Het kan helpen om financiële rapporten te bekijken, nieuws over het bedrijf te volgen en advies in te winnen bij een financieel adviseur.

Kortom, het kopen van Credit Suisse-aandelen kan een goede investering zijn, maar het is belangrijk om zowel de sterke als zwakke punten van het bedrijf in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt.