Aandelen Croda International kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Croda International aandelen? Op deze pagina kan je direct Croda International aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Croda International. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Croda International raadplegen. Croda International is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CRDA-L.

Waar kan je Croda International aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Croda International kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Croda International?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Croda International. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Croda International?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Croda International? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Croda International is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Croda International.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Croda International

Sterke punten

 • Diversificatie: Croda International heeft een breed scala aan producten en klanten, waardoor het minder gevoelig is voor schommelingen in een bepaalde markt.
 • Technologische innovatie: Croda heeft een sterke reputatie op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, waardoor het voortdurend nieuwe en verbeterde producten kan blijven leveren.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Croda heeft vestigingen over de hele wereld, waardoor het goed gepositioneerd is om te profiteren van groeiende markten in verschillende regio’s.
 • Financiële stabiliteit: Croda heeft een sterke financiële positie en heeft een consistente groei laten zien in omzet en winstgevendheid.

Zwakke punten

 • Afhankelijkheid van een klein aantal klanten: Hoewel Croda een breed scala aan klanten heeft, is het afhankelijk van een klein aantal grote klanten voor een aanzienlijk deel van zijn omzet.
 • Regelgevingsrisico’s: Croda opereert in een sterk gereguleerde industrie en kan worden beïnvloed door veranderingen in de regelgeving of door boetes en sancties als het niet aan de vereisten voldoet.
 • Cyclusgevoeligheid: Sommige van de markten waarin Croda actief is, zoals de olie- en gasindustrie, zijn sterk afhankelijk van de economische cyclus en kunnen worden beïnvloed door economische neergang.

Over Croda International

Croda International is een oliechemisch bedrijf, dat gesticht werd in een Engels dorp dat luistert naar de naam Snaith. De aandelen worden in Londen verhandeld onder CRDA en het is ook FTSE 100 component. Croda International is actief sinds 1925. Bekende dochters zijn Uniqema en Sederma.

Aan de wieg van het bedrijf stond George Crowe die in lanoline uit schapenwol ging. Een hit, want het bleek dat lanoline werkte tegen roest. In 1964 ging Crowe naar de beurs en in 1967 nam het United Premier Oil over. In 1990 begon het met de productie van Lorenzo olie.

aandeel croda kopen

Wel of niet aandelen Croda International kopen?

Als je aan het overwegen bent om aandelen te kopen, dan is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van een bedrijf te onderzoeken voordat je een beslissing neemt. In het geval van Croda International zijn er een aantal redenen waarom je zou kunnen overwegen om aandelen te kopen, maar er zijn ook enkele risico’s waar je rekening mee moet houden.

Een van de sterke punten van Croda is de diversificatie van zijn producten en klanten. Dit betekent dat het bedrijf minder gevoelig is voor schommelingen in een bepaalde markt. Daarnaast heeft Croda een sterke reputatie op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, wat heeft geleid tot innovatieve producten en een wereldwijde aanwezigheid.

Aan de andere kant zijn er ook enkele zwakke punten van Croda. Het bedrijf is afhankelijk van een klein aantal grote klanten voor een aanzienlijk deel van zijn omzet. Ook opereert Croda in een sterk gereguleerde industrie en kan het worden beïnvloed door veranderingen in de regelgeving.

Al met al is het belangrijk om deze factoren te overwegen bij het nemen van een beslissing om aandelen Croda International te kopen. Als je comfortabel bent met de risico’s en het potentieel voor groei ziet, dan kan het een verstandige investering zijn. Echter, als je niet bereid bent om deze risico’s te nemen, dan is het wellicht verstandiger om elders te investeren.