Beleggen in Daimler aandelen: analyse & koers

Er zijn diverse grote autobedrijven actief in Duitsland. Als Nederlandse belegger kun je ervoor kiezen in een van deze autobedrijven te investeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om Daimler aandelen te kopen. Meer over het beleggen in Daimler, lees je op deze pagina.

Daimler: een korte kennismaking

Daimler wordt ook wel Daimler AG of DaimlerChrysler AG genoemd. Dit is een multinational die actief is in de auto-industrie. Misschien ken je het bedrijf ook wel onder de naam Daimler-Benz AG. Dit is de bedrijfsnaam die de organisatie gebruikte voor de fusie met autobedrijf Chrysler.
Daimler produceert personenauto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Ook biedt het bedrijf financiële producten aan, zoals autofinanciering. Het bedrijf heeft op dit moment vijf bedrijfsonderdelen, namelijk Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses en Daimler Financial Services.

De actuele cijfers van Daimler

De verwachte omzet van Daimler voor het jaar 2018 bedraagt 169,9 miljard euro. De verwachte nettowinst van hetzelfde jaar is ongeveer 10 miljard euro. Deze cijfers liggen ongeveer gelijk met de omzet- en winstcijfers van het jaar 2017. Toen haalde Daimler 164,3 miljard euro omzet binnen en maakte het bedrijf 10,5 miljard euro winst.

De actuele Daimler koers

Over het algemeen vertonen Daimler aandelen een volatiel verloop, zeker in de crisis van 2008. In dat jaar zakte de waarde van het aandeel Daimler van 77 euro naar 18 euro. Deze daling was achteraf natuurlijk goed te verklaren met de financiële crisis en zal naar alle waarschijnlijkheid niet nog een keer voorkomen, maar het maakt wel duidelijk dat het aandeel Daimler een volatiel verloop heeft.
Uiteindelijk is een auto immers een luxe product en de vraag hiernaar neemt af wanneer mensen minder geld hebben te besteden. Daimler is dan ook een vrij pro cyclisch aandeel. Dit maakt het belangrijk om de macro economische cijfers goed in de gaten te houden. Je kan er dan vanuit gaan dat het aandeel Daimler in economisch goede tijden beter presteert.
De laatste tijd doen de aandelen van Daimler het goed. De winst per aandeel van 2017 was 9,84 euro, het dividend per aandeel was dat jaar 3,62 euro. Het dividendrendement van Daimler stond hiermee in 2017 op een percentage van 5,16 procent. Voor 2018 worden ook mooie cijfers verwacht, namelijk een winst per aandeel van 9,57 euro, een dividend per aandeel van 3,62 euro en een dividendrendement van 5,10 procent.

Beleggen in Daimler aandelen

Je kunt op de lange termijn investeren in Daimler door Daimler aandelen te kopen en deze langere tijd in je portefeuille te houden. Dit doe je bij een aandelen broker waarbij je zelf een portefeuille kunt opbouwen. Een goede partij hiervoor is DEGIRO. Klik hier om een gratis account te openen.
Je kunt er echter ook voor kiezen om op de korte termijn te beleggen in dit autobedrijf. Dit doe je door te starten met CFD beleggen bij de online broker Plus500. Het is gratis om een (demo) account aan te maken bij Plus500.
Bij CFD beleggen speculeer je op alle soorten koersschommelingen bij het aandeel Daimler. Dit betekent dat je goede resultaten kunt behalen als de koers stijgt, maar ook als de koers daalt. En omdat je bij CFD beleggen van een hefboom profiteert, kan je met kleinere bedragen al posities innemen op het aandeel.
Bij Plus500 kun je eerst oefenen met CFD beleggen. Dit doe je met het gratis demo-account van de online broker. Gaat het oefenen goed? Dan zet je jouw demo-account om in een echt beleggingsaccount en stort je minimaal 100 euro om te investeren. Op die manier kan je actief handelen in de koers van het CFD aandeel Daimler.

Over Daimler

Daimler was voorheen bekend als Daimler Chrysler. De multinational beweegt zich in de auto-industrie. Voor Daimler samenging met Chrysler heette het Daimler-Benz AG. De aandelen van Daimler worden als DAI verhandeld  op de ETR.
Het hoofdkwartier van Daimler vind je in Stuttgart, waar het bedrijf in 1993 ook opgericht werd. In Mercedes Benz AMG en Smart heeft Daimler bekende dochters. Behalve  personenauto’s maakt Daimler ook bestelauto’s en vrachtwagens. Daimler heeft daarnaast een busdivisie. De eigen activiteiten worden onderverdeeld in vijf divisies: Mercedes Benz cars, Daimler Trucs, Mercedes Benz vans, Daimler Bus en Daimler Financial Services.