Danone aandelen kopen: analyse & koers

Vroeger hielden alleen rijke zakenmannen zich bezig met beleggen. Tegenwoordig is dit wel anders. Door de komst van vele online brokers is beleggen veel gemakkelijker geworden. Ook is het nu mogelijk om met een klein bedrag te starten met beleggen. Zo kun je met een kleine inleg ook Danone aandelen kopen. Op deze pagina lees je meer over het beleggen in het Franse bedrijf Danone.

Het bedrijf Danone: een korte introductie

Danone wordt ook wel Groupe Danone genoemd. Dit is een Frans voedingsmiddelenbedrijf dat in het jaar 1919 opgericht werd. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van zuivelproducten als yoghurt, maar kan ook medische voeding maken. Verder verkoopt Danone ook flessenwater.
De activiteiten van het Franse bedrijf Danone zijn in vier groepen verdeeld, namelijk verse zuivelproducten, flessenwater, babyvoeding en medische voeding. Het bedrijf verdient het meeste geld met de verse zuivelproducten die de organisatie verkoopt. Deze productgroep haalt namelijk meer dan 50 procent van de omzet van het bedrijf binnen.
Danone voert vele verschillende merken, waaronder Actimel, Activia, Aqua, Danio, Danone, Danoontje, Evian, Nutricia en Villa del Sur.
Beleggen in Danone

De bedrijfsresultaten van Danone

In 2015 haalde Danone 22.412 miljoen euro binnen. De winst van dat jaar was 1282 miljoen euro. In 2015 werkten er maar liefst 99.781 mensen bij het bedrijf. Je kunt dus zeker stellen dat Danone een grote speler op de internationale markt is.

De actuele Danone koers

Danone is genoteerd aan de Euronext beurs in Parijs. Je kunt de actuele Danone koers eenvoudig en snel online raadplegen. Op deze website kan je altijd de actuele CFD prijs van het aandeel Danone raadplegen.
Vorig jaar hebben aandeelhouders van Danone veel geld verdiend met hun aandelen. Het rendement van vorig jaar stond namelijk op 16,20 procent. Het rendement van de afgelopen vijf jaar is 21,66 procent.
Dit jaar gaat het wat minder goed met het aandeel Danone. Het rendement staat tot nu toe op 4,67 procent. Wellicht is Danone op de korte termijn in staat wat meer rendement te bieden aan de aandeelhouders van het bedrijf, maar dit is uiteraard geen zekerheid.

Danone in de toekomst

Een groot voordeel van beleggingen in voedselbedrijven, is het feit dat mensen altijd voedsel nodig hebben. Zelfs in economisch slechte tijden zullen mensen moeten eten en zuivel producten worden door veel mensen niet direct gezien als dure, luxe goederen. De vraag hiernaar zal dan ook niet plotseling extreem afnemen.
Toch kunnen bepaalde soms irrelevante factoren de prijs van een aandeel als Danone beïnvloeden. In China lijkt de economische groei bijvoorbeeld wat af te vlakken en hier maken beleggers zich regelmatig zorgen over. Het is echter maar de vraag of dit soort korte termijn factoren de bedrijfsresultaten van het bedrijf Danone in sterke mate gaan beïnvloeden.
Uiteindelijk is het daarom verstandig om naar de totale voedselbehoefte te kijken. Met een toename van het aantal mensen op onze planeet, zal de vraag naar voedsel alleen maar toenemen. Ondertussen zullen allerlei problemen zoals een gebrek aan ruimte het aanbod alleen maar onder druk zetten. Op de langere termijn kan dit dan ook leiden tot toenemende aandeelprijzen.

Beleggen in Danone aandelen

Je kunt in Danone investeren door aandelen van dit bedrijf te kopen en deze langere tijd in je portefeuille te houden, maar je kunt ook op de korte termijn geld verdienen met Danone aandelen. Danone is een voedselaandeel en kan dus een goed perspectief bieden. Over de grote linie zijn dit soort aandelen vrij stabiel, aangezien mensen ook in slechte economische tijden blijven eten. Je kunt dit soort aandelen dan ook eenvoudig kopen bij een broker als DEGIRO.
Het kan echter ook aantrekkelijk zijn om te handelen in Danone aandelen. Dit doe je door je aan te melden bij een online broker als Plus500. Deze broker is gespecialiseerd in CFD beleggen, waarbij je op alle koersschommelingen van een aandeel kunt speculeren.
Denk je dat de waarde van het aandeel Danone naar beneden gaat? Dan ga je short. Denk je dat de waarde van het aandeel juist omhoog gaat? Dan ga je long. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een positief resultaat. Door de hefboom van het CFD beleggen kan je met een klein bedrag al veel doen. En heb je geen ervaring met CFD beleggen? Dan oefen je eerst met een demo-account van Plus500.

Over Danone

Danone is een Frans bedrijf in voedingsmiddelenbedrijf. Danone geldt als specialist in zuivelproducten en yoghurt, zoals het dat ook is in flessenwater en medische voeding. De aandelen van Danone worden verhandeld onder de aanduiding BN op de aandelenbeurs. Het hoofdkwartier van Danone is gevestigd in de Franse hoofdstad Parijs.
Isaac Carasso is de oprichter van Danone, in Nederland vaak aangeduid als Danoontje en te simpel neergezet als een toetje.  Hoewel een Frans bedrijf, werd Danone in 1919 opgericht in Barcelona. Alpro en Danone Japan zijn twee van de bekendste dochters van Danone.