Beleggen in Deutsche Post aandelen: analyse & koers

Je kunt je vermogen laten groeien door geld in de juiste organisatie te investeren. Zo kun je er ook voor kiezen om te beleggen in Deutsche Post, ook wel DHL genoemd. Meer over Deutsche Post aandelen kopen, lees je op deze pagina. Zo lees je in onderstaande tekst niet alleen meer over dit logistiekbedrijf, maar lees je bovendien hoe je in Deutsche Post kunt investeren.

Deutsche Post: een korte kennismaking

Deutsche Post wordt ook wel Deutsche Post AG of Deutsche Post DHL genoemd. Het is een Duits logistiekbedrijf dat opgericht werd in het jaar 1995. Het bedrijf is op dit moment het grootste bedrijf in zijn sector. Er werken bijna 500.000 mensen bij het bedrijf.
Deutsche Post is de opvolger van het Duitse staatspostbedrijf Deutsche Bundespost. Dit bedrijf werd in 1995 geprivatiseerd. Vijf jaar na het oprichten van Deutsche Post, in het jaar 2000, werd het bedrijf deels geprivatiseerd. Op dit moment kreeg Deutsche Post een beursnotering.
Deutsche Post heeft diverse onderdelen, namelijk Post-eCommerce-Parcels (PeP), Express, Vracht en Supply Chain. Deze onderdelen realiseren ongeveer evenveel omzet en zijn dan ook even belangrijk voor Deutsche Post.
Deutsche Post aandelen

De bedrijfsresultaten van Deutsche Post

Deutsche Post heeft het de afgelopen jaren erg goed gedaan. In het laatste kwartaal van 2017 ging de operationele winst van het bedrijf omhoog met maar liefst 10,5 procent. Uiteindelijk werd er 834 miljoen euro winst gemaakt. Dit was een nieuw record voor het Duitse logistiekbedrijf. Overigens ging in dat kwartaal ook de omzet van het bedrijf omhoog, namelijk met 14,6 procent. De kwartaalomzet bedroeg hiermee 14,6 miljard euro.

De Deutsche Post koers

Deutsche Post heeft een beurswaarde van ongeveer 45 miljard euro. Het dividendrendement van het aandeel Deutsche Post is 3,14 procent. Je kunt de actuele CFD Deutsche Post koers online raadplegen op deze website. Op die manier kan je besluiten of het interessant is om te beleggen in de Deutsche Post aandelen.
Kijken we naar de afgelopen vijf jaar, dan zien we een duidelijke stijgende lijn in de koers van het aandeel Deutsche Post. In 2013 was een aandeel Deutsche Post nog ongeveer 17 euro waard. Een jaar later was het aandeel Deutsche Post 10 euro meer waard, namelijk ongeveer 27 euro. In 2015 bleef de waarde van het aandeel vrijwel gelijk, met hier en daar enkele koersstijgingen en koersdalingen.
Sinds 2017 is de waarde van het aandeel Deutsche Post weer aan het stijgen. Beleggers met Deutsche Post aandelen hebben dan ook goed verdiend in de afgelopen jaren.

Zit er toekomst in de post?

Veel mensen hebben een wat neerslachtig beeld bij postbedrijven. Dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat het aantal verstuurde brieven sterk daalt. Toch hoeft dit de winstgevendheid van postbedrijven absoluut niet te drukken. Steeds meer mensen weten immers de weg naar online webshops te vinden en de postbedrijven nemen de bezorging van al die pakketten op zich.
Uiteindelijk kan je de vraag naar post en daarmee indirect de winstgevendheid van postbedrijven vast stellen door bij te houden hoeveel pakketjes er worden besteld. Houd dit dus goed in de gaten!

Beleggen in Deutsche Post

Je kunt beleggen in Deutsche Post door aandelen van het bedrijf voor de lange termijn aan je portefeuille toe te voegen, maar je kunt ook op de korte termijn beleggen in het logistiekbedrijf. Wanneer je voor de langere termijn een aandelenportefeuille wilt samenstellen, kan je gebruik maken van een Nederlandse broker als DEGIRO. Je kunt hier eenvoudig een gratis account aanmaken.

Over Deutsche Post

Deutsche Post is een wereldwijd zeer bekend Duits logistiek bedrijf. Het geldt als het grootste bedrijf in de sector en is actief in 220 landen. Deutsche Post is de opvolger van het Duitse staatspostbedrijf, de Deutsche Bundespost. Het bedrijf werd in 1995 geprivatiseerd.
De aandelen van Deutsche Post worden met de aanduiding DPW verhandeld op de ETR. Deutsche Post is met het hoofdkantoor gevestigd in Bonn, waar het postbedrijf ook in 1996 opgericht werd. Bekende dochterondernemingen van Deutsche Post zijn onder andere DHL, Streetscooter en UK Mail.