Aandelen Diageo kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Diageo aandelen? Op deze pagina kan je direct Diageo aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Diageo. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Diageo raadplegen. Diageo is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool DGE-L.

Waar kan je Diageo aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Diageo kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Diageo?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Diageo. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Diageo?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Diageo? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Diageo is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Diageo.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Diageo

Sterke punten

  • Wereldwijd toonaangevende drankenproducent: Diageo is een wereldwijd toonaangevende producent van premium dranken, waaronder merken als Johnnie Walker, Smirnoff en Guinness.
  • Diversificatie van merken en geografische gebieden: Het bedrijf heeft een gevarieerde portefeuille van merken en is actief in meer dan 180 landen, waardoor het minder kwetsbaar is voor regionale economische schommelingen.
  • Solide financiële positie: Diageo heeft een sterke balans en een solide cashflow, wat het bedrijf in staat stelt om te investeren in groei en waarde te leveren aan aandeelhouders.

Zwakke punten

  • Blootstelling aan accijnzen en regelgeving: Diageo is sterk afhankelijk van accijnzen en is daarom kwetsbaar voor veranderingen in regelgeving en belastingen in de landen waarin het actief is.
  • Concurrentie in de drankenindustrie: De drankenindustrie is sterk concurrerend, met veel spelers die strijden om marktaandeel en merkloyaliteit.
  • Verminderde vraag door COVID-19: De COVID-19 pandemie heeft geleid tot een verminderde vraag naar alcoholische dranken in sommige markten, wat een uitdaging vormt voor de groei van Diageo.

Over Diageo

Diageo is een multinational op het gebied van bier en van gedestilleerde dranken. Hoofdkwartier van de onderneming vind je in Londen en op de London Stock Exchange worden de aandelen verhandeld onder de naam DGE. Het bedrijf is vanaf 1997 actief en bekende dochters zijn Hennessy en Lagavulin Single Malt.

Diageo is ondertussen wereldwijd actief en verkoopt producten aan ongeveer 180 verschillende landen. Diageo is bekend vanwege vooral de sterke dranken als bijvoorbeeld whisky, wodka en gin. Een vijfde deel van de omzet wordt behaald met de productie van bier.

aandeel diageo kopen

Wel of niet aandelen Diageo kopen?

Ben jij aan het overwegen om aandelen te kopen in Diageo, de producent van bekende drankmerken zoals Johnnie Walker, Smirnoff en Guinness? Dan wil je natuurlijk weten of dit een slimme investering is.

Laten we beginnen met de sterke punten van Diageo. Het bedrijf heeft een gevarieerde portefeuille van merken en is actief in meer dan 180 landen. Diageo is bovendien financieel solide, waardoor het in staat is om te investeren in groei en waarde te leveren aan aandeelhouders.

Maar er zijn ook zwakke punten om rekening mee te houden. Diageo is sterk afhankelijk van accijnzen en is daarom kwetsbaar voor veranderingen in regelgeving en belastingen. Ook is de drankenindustrie zeer concurrerend en heeft de COVID-19 pandemie geleid tot een verminderde vraag naar alcoholische dranken.

Als je bereid bent om deze risico’s te nemen, kan Diageo een goede investering zijn op de lange termijn. Het bedrijf heeft een sterke reputatie en een gevestigde positie in de drankenindustrie. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te kijken of de aandelen van Diageo passen bij jouw beleggingsstrategie en -doelen.