Aandelen Dialog Semiconductor kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Dialog Semiconductor aandelen? Op deze pagina kan je direct Dialog Semiconductor aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Dialog Semiconductor. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Dialog Semiconductor raadplegen. Dialog Semiconductor is een aandeel uit Duitsland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de XETRA. Het bedrijf is te vinden onder het symbool DLG.DE.

Waar kan je Dialog Semiconductor aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Dialog Semiconductor kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Dialog Semiconductor?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Dialog Semiconductor. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Dialog Semiconductor?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Dialog Semiconductor? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Dialog Semiconductor is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Dialog Semiconductor.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Dialog Semiconductor

Sterke punten:

  • Groeiende vraag naar halfgeleiders: Dialog Semiconductor is actief in de halfgeleiderindustrie, die momenteel een groeiende vraag kent vanwege de toenemende populariteit van apparaten die gebruik maken van deze technologie.
  • Focus op diversificatie: Het bedrijf is zich bewust van de risico’s van het opereren in een enkele markt en heeft daarom de focus gelegd op het diversifiëren van zijn productaanbod en klantenbestand.
  • Sterke financiële positie: Dialog Semiconductor heeft een gezonde balans met een aanzienlijke kasstroom en een laag schuldniveau, waardoor het in staat is om te investeren in groei en innovatie.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van Apple: Dialog Semiconductor is voor een groot deel afhankelijk van Apple, dat ongeveer 70% van zijn inkomsten genereert. Dit maakt het bedrijf kwetsbaar voor veranderingen in de strategie van Apple.
  • Concurrentie: De halfgeleiderindustrie is zeer concurrerend en Dialog Semiconductor moet concurreren met grote bedrijven zoals Intel en Texas Instruments, evenals met opkomende spelers uit China.
  • Regelgevingsrisico’s: Dialog Semiconductor opereert in verschillende landen en kan daarom te maken krijgen met verschillende regelgevingsrisico’s, waaronder exportbeperkingen, douanerechten en geopolitieke spanningen.

Over Dialog Semiconductor

Dialog Semiconductor ontwikkelt geïntegreerde schakelingen waarbij analoge en digitale elektronica is samengevoegd. Het is de producent van zeer zuinige draadloze communicatie, voor ledverlichting, de auto-industrie, vermogensomzetting, audio aansturing en de bekende multi-touchschermen.

Aandelen van het bedrijf in geïntegreerde schakelingen worden verhandeld als DLG en het bedrijf heeft de hoofdzetel in het Engelse Reading. Dochters van het in 1985 opgerichte bedrijf zijn Silego en IWatt. Aandelen van Dialog Semiconductor worden openbaar verhandeld op de Duitse Beurs in Frankfurt, zoals gesteld onder de aanduiding DLG. Het bedrijf heeft in Hengelo en Den Bosch ook vestigingen in Nederland.

aandeel dialog semiconductor kopen

Wel of niet aandelen Dialog Semiconductor kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het beleggen in technologie-aandelen, dan is Dialog Semiconductor misschien een interessante optie om te overwegen. Het bedrijf is actief in de halfgeleiderindustrie, die momenteel een groeiende vraag kent vanwege de toenemende populariteit van apparaten die gebruik maken van deze technologie.

Echter, voordat je besluit om aandelen Dialog Semiconductor te kopen, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te overwegen. Een van de sterke punten van Dialog Semiconductor is de focus op diversificatie, wat het risico vermindert van het opereren in een enkele markt. Ook heeft het bedrijf een sterke financiële positie met een gezonde balans en aanzienlijke kasstroom.

Aan de andere kant is Dialog Semiconductor voor een groot deel afhankelijk van Apple, dat ongeveer 70% van zijn inkomsten genereert. Dit maakt het bedrijf kwetsbaar voor veranderingen in de strategie van Apple. Daarnaast is de halfgeleiderindustrie zeer concurrerend en moet het bedrijf concurreren met grote spelers zoals Intel en Texas Instruments, evenals met opkomende bedrijven uit China.

In het algemeen kan Dialog Semiconductor een interessante optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar technologie-aandelen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de risico’s en de marktomstandigheden. Als je besluit om te investeren in Dialog Semiconductor, is het aan te raden om je investeringen te spreiden en goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de halfgeleiderindustrie.