Aandelen DNO kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in DNO aandelen? Op deze pagina kan je direct DNO aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in DNO. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel DNO raadplegen. DNO is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool DNO.OL.

Waar kan je DNO aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel DNO kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel DNO?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel DNO. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in DNO?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van DNO? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in DNO is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in DNO.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse DNO

Sterke punten DNO

 • Geografische diversificatie: DNO heeft activiteiten in verschillende landen, waaronder Noorwegen, Irak, en andere landen in het Midden-Oosten, wat kan zorgen voor geografische diversificatie van inkomstenstromen.
 • Focus op exploratie en productie: DNO richt zich op exploratie en productie van olie en gas, wat kan leiden tot groeiende reserves en productievolume.
 • Operationele expertise: DNO heeft een sterke technische expertise op het gebied van olie- en gasexploratie en -productie, met ervaren teams en technische capaciteiten.
 • Financiële positie: DNO heeft een solide financiële positie met een sterke kaspositie en een laag schuldniveau, wat kan bijdragen aan financiële stabiliteit en veerkracht.
 • Groeipotentieel: DNO heeft potentieel voor groei door middel van exploratie van nieuwe reserves, ontwikkeling van bestaande reserves en optimalisatie van operationele activiteiten.

Zwakke punten DNO

 • Risico’s in de olie- en gasindustrie: DNO opereert in een sector die gevoelig is voor schommelingen in olie- en gasprijzen, geopolitieke risico’s, regelgevingsveranderingen en andere onzekerheden.
 • Concentratie van activiteiten: DNO heeft een aanzienlijk deel van zijn activiteiten geconcentreerd in specifieke geografische gebieden, zoals Irak, wat kan leiden tot risico’s op het gebied van politieke stabiliteit, veiligheid en regelgeving.
 • Exploratierisico’s: Exploratieactiviteiten van DNO zijn inherent risicovol en kunnen leiden tot droogboren of tegenvallende resultaten, wat invloed kan hebben op de financiële prestaties van het bedrijf.
 • Milieurisico’s: DNO is onderhevig aan milieuwetgeving en -regelgeving, zoals emissiebeperkingen en andere milieunormen, wat kan leiden tot extra kosten en operationele uitdagingen.
 • Volatiliteit van financiële markten: DNO kan worden beïnvloed door volatiliteit op de financiële markten, valutaschommelingen en andere financiële risico’s die invloed kunnen hebben op de resultaten en financiële positie van het bedrijf.

Over DNO

DNO is een Noorse olie- en gasmaatschappij dat zich vooral richt op het Midden Osten en op de Noordzee. De onderneming werd opgericht in 1971.In Oslo staat het hoofdkantoor van het bedrijf en DNO North Sea en DNO Iraq zijn twee van de bekendste dochterondernemingen. De aandelen van DNO worden onder die naam verhandeld op de beurs in Oslo.

DNO is de oudste oliemaatschappij en verscheen als eerste oliebedrijf op de beurs (1981). Aanvankelijk richtte DBO zich alleen op de Noordzee, later werd de blik verruimd naar het Midden Oosten. DNO was het eerste bedrijf dat in Koerdistan in de regio Irak werkzaamheden uitvoerde.

aandeel dno kopen

Wel of niet aandelen DNO kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van DNO te kopen? Als je geïnteresseerd bent in de olie- en gasindustrie, kan DNO een optie zijn. Maar voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen.

Aan de positieve kant heeft DNO een lange geschiedenis in de olie- en gassector en is het actief in verschillende landen, waaronder Noorwegen, Irak en de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf heeft bewezen reserves en productieactiviteiten, wat kan bijdragen aan inkomsten en winstpotentieel.

Daarnaast heeft DNO in het verleden dividend uitgekeerd aan aandeelhouders, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers op zoek naar inkomsten. Het bedrijf heeft ook aangegeven zich te richten op kostenbeheersing en operationele efficiëntie, wat positief kan zijn voor de winstgevendheid.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen DNO. De olie- en gasindustrie kan volatiel zijn en wordt beïnvloed door factoren zoals de olieprijs, geopolitieke spanningen en regelgeving. DNO heeft ook te maken met uitdagingen zoals dekking van de kosten van exploratie- en productieactiviteiten en het beheer van milieu- en sociale risico’s.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je beleggingsdoelen en risicotolerantie in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen DNO te kopen. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur om een weloverwogen beslissing te maken.

Al met al zijn er zowel positieve als negatieve aspecten om te overwegen bij het investeren in aandelen DNO. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen en je goed te informeren voordat je een beslissing neemt die past bij je eigen financiële situatie en beleggingsdoelen.