Domino’s aandelen kopen: analyse & koers

Je kunt in Domino’s Pizza investeren door regelmatig eten te bestellen bij dit bedrijf, maar je kunt ook in Domino’s Pizza beleggen. Op deze manier betaal je niet alleen geld aan Domino’s, maar verdien je zelf ook een aardig zakcentje aan de Amerikaanse restaurantketen. Op deze pagina lees je meer over het beleggen in Domino’s Pizza.

Algemene informatie over het bedrijf

Domino’s Pizza, kortweg ook wel Domino’s genoemd, is een restaurantketen uit Amerika die in het jaar 1960 opgericht werd. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verkopen van pizza’s. Je kunt de pizza’s van Domino’s Pizza in een vestiging van het bedrijf opeten, maar je kunt deze ook thuis laten bezorgen. Overigens kun je bij Domino’s niet alleen pizza’s kopen, maar ook verschillende soorten pasta’s en andere soorten fastfood.
Domino’s Pizza is vandaag de dag in meer dan 60 landen actief, waaronder ook Nederland. Het bedrijf had in 2015 maar liefst 260.000 werknemers.
Beleggen in Dominos

De bedrijfsresultaten van Domino’s

In 2015 was de omzet van Domino’s Pizza 2,2 miljard euro. In 2016 was de omzet nog hoger, namelijk 2,4 miljard euro. In 2017 haalde Domino’s Pizza maar liefst 2,7 miljard euro aan omzet binnen. Ook met de winst van het bedrijf gaat het goed. In 2015 was de nettowinst nog 193 miljoen euro, in 2016 was de winst al 215 miljoen euro. In 2017 ging de winst van Domino’s Pizza nog verder omhoog, namelijk tot het mooie bedrag van 278 miljoen euro.
Domino’s Pizza verwacht zelf de komende jaren nog verder te groeien. Zo wordt er voor 2018 een omzet van 3 miljard euro verwacht. De nettowinst van 2018 moet volgens Domino’s Pizza zelf ongeveer 350 miljoen euro gaan bedragen. De cijfers van 2019 zijn nog hoger, namelijk 3,3 miljard euro omzet en 393 miljoen euro winst.

De koers van het aandeel Domino’s

Domino’s Pizza ging in 2004 naar de beurs. Sinds de beursgang van het bedrijf zijn de aandelen van Domino’s Pizza flink gestegen. Beleggers die direct in 2004 ingestapt zijn bij Domino’s Pizza, hebben dan ook veel geld verdiend. Omdat de waarde van het aandeel Domino’s op dit moment al erg hoog is, is het vandaag de dag lastiger om een hoog rendement te behalen.
Je kunt de actuele Domino’s Pizza koers online raadplegen. Er zijn diverse betrouwbare websites die de realtime koers van Domino’s laten zien. Hieronder kan je bijvoorbeeld de actuele CFD koers van Domino’s bekijken. Ook is het mogelijk om direct te handelen in het aandeel.

Liefde gaat door de maag?

Mensen zeggen wel eens dat liefde door de maag gaat. Of dat zo is, is maar de vraag. Feit is in ieder geval dat pizza nooit iemand kwaad heeft gedaan. Dat geldt ook voor investeerders in Domino’s. Het aandeel deed het namelijk significant beter dan favorieten als Netflix en Amazon.
Ook in de toekomst lijkt Domino’s een goed perspectief te hebben. Initieel leken restaurants het minder goed te doen. Men ging er ook wel vanuit dat dit kwam doordat steeds minder mensen actief winkelen. Het laten thuisbezorgen van bijvoorbeeld kleding hield mensen steeds vaker weg uit winkelcentra. Hier kunnen bedrijven echter slim op inspelen.
Het laten bezorgen van eten wordt immers steeds populairder. Het is tegenwoordig erg eenvoudig om een bestelling te plaatsen door middel van een creditcard of soms zelfs Bitcoins. Bedrijven die de mogelijkheden van het internet omarmen doen het dan ook extra goed en dit is terug te zien in de koers van Domino’s pizza. In de toekomst lijkt deze trend door te zetten: er is dan ook geen reden om aan te nemen dat Domino’s pizza het significant slechter zal doen dan een ander restaurant.

Beleggen in Domino’s Pizza

Je kunt in Domino’s Pizza investeren door aandelen te kopen, maar ook door te starten met CFD beleggen. Wanneer je de aandelen fysiek wilt opkopen, kan je het best voor een voordelige partij gaan. Transactiekosten drukken het rendement op aandelen namelijk sterk. Eén van de beste partijen alwaar je de aandelen kunt aanschaffen is DEGIRO. Klik hier om een account te openen.
Je kan er ook voor kiezen om online te beleggen in Domino’s Pizza. Dit doe je bij een online broker als Plus500. Bij CFD beleggen behaal je niet alleen een positief resultaat als de koers van het aandeel Domino’s Pizza stijgt, maar ook als de koers daalt. Je kunt namelijk ook op een koersdaling speculeren.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Dan kun je eerst een demo-account aanmaken bij Plus500. Met een demo-account kun je geheel gratis en zonder enige inleg oefenen met beleggen. Als het oefenen goed gaat, sluit je een echt beleggingsaccount af. Nu kun je minimaal 100 euro op je account storten en echt speculeren op de Domino’s koers, hopelijk met een flink rendement.

Analyse Domino’s Pizza Group

Sterke punten:

  • Populair merk: Domino’s is een bekend merk en heeft een grote en trouwe klantenkring.
  • Internationale aanwezigheid: Domino’s is actief in meer dan 90 landen en heeft meer dan 17.000 vestigingen wereldwijd.
  • Focus op technologie: Domino’s heeft geïnvesteerd in technologie om bestellingen gemakkelijker en sneller te maken, zoals de mogelijkheid om via een app te bestellen.
  • Financiële prestaties: Domino’s heeft een consistent track record van groeiende inkomsten en winstgevendheid.

Zwakke punten:

  • Concurrentie: Er zijn veel concurrenten in de pizzamarkt, wat de groeimogelijkheden van Domino’s kan beperken.
  • Afhankelijkheid van franchisees: Bijna alle vestigingen van Domino’s zijn franchise-ondernemingen, wat kan leiden tot inconsistentie in de kwaliteit van de dienstverlening en producten.
  • Gevoeligheid voor economische factoren: Domino’s kan gevoelig zijn voor economische factoren, zoals recessies, die van invloed kunnen zijn op de verkoop van pizza’s.

Over Dominos Pizza Group

Een masterfranchiser, dat is hoe Dominos Pizza Group ook wel genoemd wordt. En dan specifiek een topper op het gebied van de fastfood, de pizza in het bijzonder. Dominos is bekend van het feit dat het de pizza’s bij je thuis breng. Het is iets dat in de stijl van Italië vaak met behulp van scooters gebeurt.

Dominos Pizza Group heeft een minderheidsbelang in de masterfranchise nemers Dominos Pizza in Zweden, Noorwegen en IJsland. De aandelen van Dominos worden als DOM verhandeld op de London Stock Exchange. Dominos werd opgericht door Tom Managhan, in 1985 om precies te zijn. Dochters zijn Pizza Pizza  en Pizza Limited.

aandeel dominos kopen

Wel of niet aandelen Domino’s Pizza Group kopen?

Domino’s Pizza Group is een bekende naam in de pizzawereld en heeft een grote en trouwe klantenkring. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in technologie om bestellingen gemakkelijker en sneller te maken, waardoor het aantrekkelijk is voor klanten die op zoek zijn naar gemak en snelheid. Bovendien heeft Domino’s een consistent track record van groeiende inkomsten en winstgevendheid.

Aan de andere kant heeft Domino’s te maken met veel concurrentie in de pizzamarkt, wat de groeimogelijkheden kan beperken. Bijna alle vestigingen van Domino’s zijn franchise-ondernemingen, wat kan leiden tot inconsistentie in de kwaliteit van de dienstverlening en producten. Ook kan Domino’s gevoelig zijn voor economische factoren, zoals recessies, die van invloed kunnen zijn op de verkoop van pizza’s.

Al met al lijkt Domino’s Pizza Group een solide bedrijf met sterke financiële prestaties en een goede reputatie in de markt. Maar gezien de concurrentie en de afhankelijkheid van franchise-ondernemingen, is het belangrijk om de risico’s en kansen zorgvuldig af te wegen voordat u besluit om in aandelen Domino’s Pizza Group te investeren.