Aandelen DowDuPont kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in DowDuPont aandelen? Op deze pagina kan je direct DowDuPont aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in DowDuPont. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel DowDuPont raadplegen. DowDuPont is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool DD.

Waar kan je DowDuPont aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel DowDuPont kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel DowDuPont?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel DowDuPont. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in DowDuPont?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van DowDuPont? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse DowDuPont

Sterke punten DowDuPont

 • 1. Diversificatie: DowDuPont is actief in verschillende industrieën, waaronder chemie, landbouw en materialen. Deze diversificatie helpt het bedrijf om risico’s te spreiden en te profiteren van verschillende groeimogelijkheden.
 • 2. Technische expertise: DowDuPont beschikt over geavanceerde technische kennis en expertise in verschillende vakgebieden. Dit stelt het bedrijf in staat om innovatieve producten en oplossingen te ontwikkelen.
 • 3. Sterke merken: Het bedrijf heeft een portefeuille van sterke merken die wereldwijd erkend worden. Deze merken bieden concurrentievoordeel en helpen bij het behouden van klanten.
 • 4. Onderzoek en ontwikkeling: DowDuPont investeert aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten en technologieën te ontwikkelen. Dit bevordert innovatie en groei.
 • 5. Wereldwijde aanwezigheid: Het bedrijf heeft een sterke wereldwijde aanwezigheid en bedient klanten over de hele wereld. Dit biedt mogelijkheden voor internationale groei en marktuitbreiding.

Zwakke punten DowDuPont

 • 1. Conjunctuurgevoeligheid: DowDuPont is gevoelig voor economische schommelingen, vooral in sectoren zoals de chemische industrie en landbouw. Veranderingen in de economische omstandigheden kunnen de vraag naar producten en diensten van het bedrijf beïnvloeden.
 • 2. Milieurisico’s: Als chemisch bedrijf wordt DowDuPont geconfronteerd met milieu- en regelgevingsrisico’s. Veranderingen in milieuregelgeving en de behoefte aan duurzaamheid kunnen de bedrijfsvoering beïnvloeden.
 • 3. Concurrentie: De markten waarin DowDuPont opereert, zijn sterk concurrentieel. Het bedrijf staat tegenover concurrenten die vergelijkbare producten en diensten aanbieden.
 • 4. Bedrijfsintegratie: DowDuPont is ontstaan uit een fusie tussen Dow Chemical en DuPont. Het integratieproces kan uitdagingen met zich meebrengen, zoals het harmoniseren van bedrijfsculturen en het stroomlijnen van bedrijfsactiviteiten.
 • 5. Afhankelijkheid van grondstoffen: DowDuPont is afhankelijk van de beschikbaarheid en prijzen van grondstoffen, zoals olie, gas en landbouwproducten. Schommelingen in grondstofprijzen kunnen de winstgevendheid beïnvloeden.

Over DowDuPont

DowDuPont is een bekend Amerikaans chemieconcern dat is opgericht in 2017. Het bedrijf ontstond door een fusie van Dow Chemica met Du Pont. Wat betreft de omzet geldt het als het grootste chemische bedrijf dat er wereldwijd actief is.

DowDuPont gaat zich op termijn meer en meer opsplitsen in ondernemingen die zich bezighouden met landbouw/chemische grondstoffen en speciale chemicaliën. In dat kader heeft DowDuPont al de bedrijven Dow Holdings Inc en Carteva Inc opgericht. Daarnaast is de onderneming van plan de voeding- en biowetenschappen tak met de tijd af te stoten.

DowDuPont

Wel of niet aandelen DowDuPont kopen?

Ben je geïnteresseerd in de chemische industrie en denk je eraan om aandelen van DowDuPont te kopen? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen voordat je een beslissing neemt.

Laten we beginnen met de sterke punten van DowDuPont. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de chemische sector en profiteert van zijn omvang en diversiteit. Met verschillende divisies en productcategorieën heeft DowDuPont een breed scala aan producten en diensten.

Een ander voordeel is de wereldwijde aanwezigheid van DowDuPont. Het bedrijf bedient klanten over de hele wereld en heeft toegang tot diverse markten. Dit kan stabiliteit bieden en kansen voor groei en uitbreiding.

Daarnaast heeft DowDuPont een sterke focus op innovatie en onderzoek. Het investeert in nieuwe technologieën en duurzaamheidsinitiatieven, waardoor het bedrijf kan inspelen op veranderende markttrends en de concurrentie voor kan blijven.

Aan de andere kant is de chemische industrie onderhevig aan regelgeving en milieukwesties. Veranderingen in regelgeving kunnen van invloed zijn op de activiteiten van DowDuPont en de kosten verhogen.

Bovendien is de chemische sector cyclisch van aard en kan gevoelig zijn voor economische schommelingen. In tijden van economische neergang kan de vraag naar chemische producten afnemen, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties van het bedrijf.

Voordat je aandelen van DowDuPont koopt, is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je risicobereidheid te evalueren. Investeren in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee, dus het is verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je beslissingen neemt.