Aandelen Drax kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Drax aandelen? Op deze pagina kan je direct Drax aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Drax. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Drax raadplegen. Drax is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool DRX-L.

Waar kan je Drax aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Drax kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Drax?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Drax. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Drax?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Drax? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Drax is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Drax.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Drax

Sterke punten:

 • Diversificatie van energiebronnen: Drax produceert niet alleen energie uit steenkool, maar heeft ook de capaciteit om energie op te wekken uit biomassa en gas, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van één type energiebron.
 • Goede operationele prestaties: het bedrijf heeft goede operationele prestaties laten zien en heeft in het verleden al meerdere malen prijzen gewonnen voor veiligheid en efficiëntie.
 • Positieve vooruitzichten voor biomassa: aangezien de vraag naar energie uit duurzame bronnen blijft groeien, heeft Drax goede vooruitzichten voor de productie van energie uit biomassa.
 • Sterke financiële positie: het bedrijf heeft een sterke financiële positie en heeft in het verleden al dividend uitgekeerd aan aandeelhouders.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van overheidsbeleid: de energiemarkt wordt sterk beïnvloed door overheidsbeleid en regelgeving, waardoor Drax kwetsbaar is voor veranderingen in deze beleidsmaatregelen.
 • Risico’s verbonden aan biomassaproductie: de productie van energie uit biomassa brengt enkele risico’s met zich mee, zoals de beschikbaarheid en prijs van biomassa en mogelijke milieueffecten van biomassa-productie.
 • Concurrentie van andere energiebronnen: Drax concurreert met andere energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, die steeds goedkoper worden en steeds meer marktaandeel winnen.
 • Beperkte internationale aanwezigheid: hoewel Drax enkele internationale projecten heeft, is het bedrijf voornamelijk actief in het Verenigd Koninkrijk, waardoor het beperkte groeimogelijkheden heeft.

Over Drax

Drax is specialist in het opwekken van elektrische energie. Het is een FTSE 250 component en het is opgebouwd uit verschillende upstream en downstream ondernemingen. De aandelen van de onderneming worden verhandeld onder de naam DRX op de beurs in Londen. Het hoofdkwartier van Drax vind je in Selby in Engeland.

Drax werd in 2005 opgericht en Opus Energy is een bekende dochter, zoals Drax Biomass dat ook is. De meest belangrijke downstream ondernemingen vind je terug in het Verenigd Koninkrijk. Zij doen hun werk als Drax Power Limited. De onderneming heeft gerelateerde bedrijven onder de naam Haven Power.

aandeel drax kopen

Wel of niet aandelen Drax kopen?

Ben je op zoek naar een manier om te investeren in hernieuwbare energie? Dan is het wellicht de moeite waard om te overwegen om aandelen te kopen in Drax, een van de grootste producenten van hernieuwbare energie in het Verenigd Koninkrijk.

Drax is vooral bekend vanwege de omschakeling van steenkool naar biomassa als brandstof voor hun energiecentrales. Hierdoor heeft het bedrijf zijn CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd. Bovendien heeft Drax ambitieuze plannen om in de toekomst ook waterstof als brandstof te gaan gebruiken.

Hoewel Drax actief is in een groeiende markt en dus zeker potentie heeft, zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen. Zo kan de energiemarkt erg volatiel zijn en kunnen politieke beslissingen een grote invloed hebben op de prijs van aandelen. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je besluit om aandelen Drax te kopen.

Al met al kan het kopen van aandelen in Drax een interessante investering zijn voor wie gelooft in hernieuwbare energie. Echter, zoals bij elke investering, is het belangrijk om de risico’s en potentiele rendementen zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing maakt.