Aandelen DSM kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in DSM aandelen? Op deze pagina kan je direct DSM aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in DSM. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel DSM raadplegen. DSM is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool DSM.AS.

Waar kan je DSM aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel DSM kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel DSM?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel DSM. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in DSM?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van DSM? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in DSM is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in DSM.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse DSM

Sterke punten DSM

 • Diversificatie: DSM heeft een diverse portefeuille van producten en diensten, waaronder voeding, gezondheid, materialen en duurzame oplossingen, wat kan zorgen voor spreiding van risico’s.
 • Innovatiekracht: DSM staat bekend om haar innovatieve benadering en investeert in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten en technologieën te ontwikkelen, wat kan leiden tot concurrentievoordeel.
 • Focus op duurzaamheid: DSM heeft een sterke focus op duurzaamheid en streeft naar positieve impact op mens, milieu en maatschappij, wat kan bijdragen aan positieve merkreputatie en marktpositie.
 • Wereldwijde aanwezigheid: DSM heeft een wereldwijde aanwezigheid met activiteiten in meer dan 50 landen, wat kan zorgen voor groeimogelijkheden en toegang tot diverse markten.

Zwakke punten DSM

 • Cyclusgevoeligheid: DSM opereert in verschillende marktsegmenten die gevoelig zijn voor economische cycli, zoals de automotive en de bouwsector, wat kan leiden tot schommelingen in de vraag naar haar producten.
 • Concurrentie: DSM opereert in een competitieve markt met andere spelers in de chemische en materialenindustrie, wat kan leiden tot prijsdruk en verhoogde concurrentie.
 • Regulatoire uitdagingen: DSM opereert in een sterk gereguleerde sector en is onderworpen aan wet- en regelgeving van toezichthouders, wat van invloed kan zijn op de bedrijfsvoering en kosten.
 • Valutarisico: DSM is actief in verschillende valutagebieden en is blootgesteld aan valutarisico’s, zoals wisselkoersschommelingen, wat van invloed kan zijn op de financiële prestaties.

Over DSM

DSM is een bekend Nederlands chemiebedrijf dat internationaal actief is. Het komt voort uit de Staatsmijnen. Niet voor niets staat de afkorting DSM voor Dutch State Mines. Ondertussen heeft DSM enkele honderden vestigingen over heel de wereld. In het Limburgse Heerlen staat het hoofdkantoor van DSM.

Martek Biosciences is een meer dan bekende dochteronderneming van DSM, dat zich actief bezighoudt met gezondheid, voeding en materialen. De aandelen staan genoteerd aan Euronext Amsterdam en de bedrijfsactiviteiten worden verdeeld in twee divisies: een afdeling Nutrition en een afdeling Performance Materials.

aandeel dsm kopen

Wel of niet aandelen DSM kopen?

Wil je weten of het een goed idee is om aandelen van DSM te kopen? We nemen even een kijkje! DSM is een bekend Nederlands bedrijf dat actief is in de gezondheids- en voedingsindustrie, en staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzaamheidsinitiatieven. Een van de sterke punten is dat DSM een diverse portefeuille heeft, met activiteiten in verschillende marktsegmenten en geografische gebieden.

Een ander sterk punt van DSM is de focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf zet zich in voor milieubescherming, klimaatverandering en gezondheid en welzijn, wat kan bijdragen aan een positieve reputatie en klantenbinding.

Natuurlijk zijn er ook enkele risico’s en uitdagingen waarmee DSM te maken kan krijgen, zoals veranderende marktomstandigheden, concurrentie en regelgeving. Het is belangrijk om je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen DSM te kopen. Doe grondig onderzoek, bekijk recente financiële gegevens en overweeg advies in te winnen van een financieel adviseur. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een investeringsbeslissing neemt.