E.ON aandelen kopen: analyse & koers

Wil je geld investeren in de energiesector? Dan zijn er diverse bedrijven waar je in kunt beleggen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Eén van de buitenlandse energiebedrijven waar je (een deel van) jouw vermogen in kunt steken, is het Duitse bedrijf E.ON. Op deze pagina lees je meer over dit bedrijf en kom je meer te weten over de mogelijkheden van E.ON aandelen kopen.

Algemene informatie over het bedrijf

E.ON wordt ook wel E.ON AG genoemd. Dit is een Duits energiebedrijf dat in het jaar 2000 ontstond, door een fusie van de bedrijven VEBA en VIAG. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Duitse Essen, maar E.ON is ook actief in Groot-Brittannië, Italië, België, Rusland, Spanje, Scandinavië en uiteraard ook Nederland.
E.ON heeft sterke marktposities in de Europese gas- en elektriciteitsmarkt. Het bedrijf levert elektriciteit, maar ook brandstoffen als aardgas, steenkool en kernenergie. Ook kun je bij E.ON duurzame energie afnemen.
Eon beleggen

De bedrijfsresultaten van E.ON

E.ON had in het jaar 2016 maar liefst 38,2 miljard euro omzet. Het nettoresultaat van 2017 was wel negatief, namelijk -16 miljard euro. Het geschoonde nettoresultaat van E.ON was overigens wel lager, namelijk -0,9 miljard euro. Het vermogen van het bedrijf werd in 2017 geschat op maar liefst 4574 miljard euro. In 2016 had E.ON ongeveer 43.000 werknemers.

De koers van het aandeel E.ON

E.ON heeft een geschatte beurswaarde van 19,88 miljard euro. Het dividendrendement van het aandeel E.ON is 3,32 procent. Kijken we naar de koers van het aandeel E.ON in de afgelopen vijf jaar, dan zien we dat het aandeel E.ON veel koersdalingen heeft laten zien in deze periode. In het voorjaar van 2013 was het aandeel E.ON bijvoorbeeld nog 13,86 euro waard.
De jaren daarop was de waarde van het aandeel ongeveer gelijk, maar in 2015 daalde het aandeel flink. In september 2015 betaalde je ongeveer 7 euro voor een aandeel E.ON. Nu is de waarde van het aandeel wel weer iets omhoog gegaan, maar het is nog niet terug op het niveau van 2013, 2014 en 2015.

Beleggen in E.ON aandelen

Nu de E.ON koers vrij laag is, kan het interessant zijn om E.ON aandelen voor op de lange termijn te kopen. Deze laat je in je portefeuille staan, om winst te maken als het aandeel van E.ON weer meer waard is. Hiervoor kan je een account aanmaken bij de broker DEGIRO.
Heb je geen zin om zo lang te wachten op jouw rendement? Dan kun je ook op de korte termijn handelen in CFD’s. Dit doe je bij een online broker als Plus500.
Bij CFD beleggen speculeer je op koersschommelingen bij E.ON. Verwacht je een koersdaling, dan ga je short. Verwacht je een koersstijging, dan ga je long. Doe je de juiste voorspelling, dan behaal je een goed resultaat. Wanneer je echter de verkeerde beslissing neemt, maak je een verlies En omdat je bij CFD beleggen van een hefboom profiteert, kan je ook met een klein bedrag al goede resultaten behalen.
Wil je eerst oefenen met CFD beleggen, voor je echt geld inzet op het aandeel E.ON? Maak dan een demo-account aan bij Plus500. Met dit account beleg je geheel gratis, met een fictief vermogen.

Over E.ON

E.ON is een groot Duits nutsbedrijf. De onderneming is ontstaan na een fusie van Veba en Viag, als we spreken van het jaar 2000.  De hoofdzetel van E.ON is gevestigd in Essen. Ook Europees gezien is E.ON wat betreft de gas- en elektriciteitsmarkt een zeer belangrijke speler. E.ON stootte in het jaar 2016 overigens een groot deel van de activiteiten af. Unipex nam de activiteiten van E.ON over.
E.ON is niet alleen actief in Duitsland overigens. Ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Oost Europa en in Turkije is het zeer actief. De aandelen van E.ON staan genoteerd aan de Deutsche Borse.